ANM, cod galben de vreme severă imediată! Mai multe judeţe din ţară sunt sub avertizare

ANM, cod galben de vreme severă imediată! Mai multe judeţe din ţară sunt sub avertizare
Cod galben de vant puternic în mai multe județe din țară. Sursa foto: cotidianul.ro

Administrația Națională de Meteorologie nu vine cu vești tocmai bune în ceea ce privește starea vremii. Specialiștii au emis în cursul zilei de luni, 4 noiembrie o avertizare cod galben pentru vreme severă, ce vizează mai multe regiuni ale țării. Este vorba despre județele Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Constanța și Tulcea, unde vântul va avea intensificări la rafală de până la 60 km/h, iar pe arii restrânse, cu precădere în zonele montane, acestea ar putea atinge pragul de 90 km/h.

Cod galben de vreme severă. Anunțul meteorologilor

Fenomene meteorologice asteptate: intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală de 55…60 km/h și izolat 70 km/h; la munte, vitezele la rafală vor atinge local 80…90 km/h Județul Caraş-Severin: zona de munte; Județul Arad; Județul Bihor; Județul Hunedoara: zona de munte.

Fenomene meteorologice asteptate: intensificări locale ale vântului, cu viteze la rafală de 55… 65 km/h Județul Constanta; Județul Tulcea”, se arată în informarea transmisă de reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul ANM. Totodată, meteorologii anunță că avertizarea rămâne valabilă până la ora 19:00, putând fi prelungită în cazul în care situația va persista.

Cum va fi vremea în următoarele dpuă săptămâni

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni și ne așteaptă vreme neobișnuit de caldă, cu temperaturi de până la 23 de grade Celsius în unele regiuni. Cu toate acestea, soarele nu va rămâne pentru mult timp pe cer, întrucât din data de 13 noiembrie vom avea parte de o răcire treptată, iar ploile își vor face din nou apariția.

Practic, începând cu a doua jumătate a acestei luni, sunt semnalate precipitații în majoritatea regiunilor țării, dar mai ales în Maramureș și Banat, unde mercurul din termometre va indica valori mai scăzute. Acestea, însă, vor continua să fie mai ridicate decât normalul perioadei în care ne aflăm. Vorbim, așadar de maxime de până la 11 grade Celsius în cea mai mare parte a teritoriului, variațiile de temperatură favorizând disconfortul termic.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×