ANM anunță că un ciclon din Atlantic va lovi România! Care sunt consecințele

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
13/01/2019, 20:54
ANM anunță că un ciclon din Atlantic va lovi România! Care sunt consecințele
Iarna nu ne dă nicio clipă de răgaz! ANM a anunțat că un ciclon va lovi România

După cea mai geroasă noapte din an, iarna nu ne dă pace, astfel că, duminică, intră în vigoare un nou cod galben de ninsori și viscol. Potrivit ANM, sunt vizate zonele de munte din 10 județe. Codul ded viscol și ninsori începe duminică noapte, 13 ianuarie, la ora 2. Acesta este valabil până luni după prânz. Experții meteo au anunțat că va ninge atât de mult în Apuseni, în nordul carpaților Orientali și în vestul Meridionalilor, încât stratul de zăpadă din acest moment, care are 1 metru, va crește cu încă 10 centimetri.

”Este un ciclon venit din Atlantic care afectează mai multe ţări din Europa. La noi mai pierde din intensitate, dar ajunge pe partea asta de vest-nord a ţării”, a ddeclarat meteorologul Mihai Timu. De altfel, nici zonele joase nu sunt ocolite de intemperii, căci de 4 ore este în vigoare o informare de ninsori, vânt și precipitații pentru vestul, nord-vestul și centrul țării. ″Luni şi marţi va bate vântul şi în celelalte regiuni, sud şi est, dar cu viteze mai mici, de 45-55 de km pe oră, intensificând senzaţia de frig”, a adăugat meteorologul.

Un ciclon din Atlantic va lovi România! ANM anunță care sunt consecințele

Însă, pe lângă nefericita veste cum că ciclonul din Atlatic va lovi România, avem pe ”listă” și o avertizare de cod galben de ninsoare și viscol, care vizează 16 județe. ”Precipitații moderate cantitativ: mixte în zonele joase de relief din vest, predominant ninsori în Maramureș și Transilvania și ninsori la munte, intensificări ale vântului.

ANM anunță că un ciclon din Atlantic va lovi România! Care sunt consecințele
După cea mai geroasă noapte din an, iarna nu se dă pace

Vântul se va intensifica treptat în toate zonele de munte, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăși temporar 70…80 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

ANM anunță că un ciclon din Atlantic va lovi România! Care sunt consecințele
Potrivit ANM, sunt vizate zonele de munte din 10 județe

Intensificări vor fi și în restul țării, în noaptea de duminică spre luni (13/14 ianuarie) în regiunile vestice, iar pe parcursul zilei de luni (14 ianuarie), local și în cele sudice, centrale, estice și sud-estice, în general cu viteze de 45…55 km/h”, se arată în informarea Administrației Naționale de Meteorologie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×