ANM a emis un cod galben de vânt. 7 județe se află sub avertizarea meteo

Alexa Serdan   
în Prognoza meteo
10/02/2020, 08:26
ANM a emis un cod galben de vânt. 7 județe se află sub avertizarea meteo
Vânt puternic în nordul țării Sursa foto: pixabay.com

Agenția Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteo de vreme rea valabilă pentru mai multe județe din țara noastră. Potrivit meteorologilor un cod galben de vânt puternic a intrat în vigoare în această dimineață fiind valabil până la orele prânzului.

Cod galben de vânt puternic în 7 județe din România

Meteorologii au transmis că un cod galben de vânt puternic a intrat în vigoare încă de la primele ore ale dimineții. Conform ANM vântul va sufla în special pe crestele înalte ale munților, dar și în alte zone din România. Intensificările vântului vor atinge la rafală chiar și 120 km/h.

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat că șapte judeţe se află sub cod galben de vânt până la ora 11:00. Județele aflate sub averizarea meteo sunt Constanța, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț, Cluj, Constanța și Tulcea.

Vântul va sufla la rafală cu peste 100 km/h

În zonele montane din judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava şi Neamţ vântul va sufla puternic, în special pe creste, la înălțimi de peste 1.800 metri. Meteorologii avertizează că intensificările prognozate vor atinge temporar la rafală între 90 și 120 km/h.

De asemenea, în judeţul Cluj se vor semnala intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală ce vor depăși 90-100 km/h, în timp ce în județele Constanța și Tulcea ANM avertizează că intensificările temporare ale vântului vor atinge la rafală 55-65 km/h.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile autoritățile au luat decizia de a suspendata toate manevrele din Bara Sulina, se arată într-un anunţ al Comandamentului de Iarnă din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii februarie

„Ne așteptăm ca următoarele trei săptămâni, până la finele lunii februarie să vorbim pentru fiecare săptămână, așa cum arată informațiile la acest moment, de temperaturi ale aerului cu valori mai ridicate decât normele climatologice și cu deficite de precipitații în cea mai mare parte a tării, dar în mod deosebit în zonele din sudul și sud-estul țării.

Nu trebuie să excludem niciodată episoadele de vreme extremă, indiferent în ce anotimp de aflăm. În ceea ce privește zona montană înaltă, intensificările de vânt la rafală vor fi susținute.

Episodul din a doua parte a săptămânii viitoare care va aduce cantități de precipitații însemnate”, a declarat directorul ANM Elena Mateescu la România TV, relatează dcnews.ro.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×