ANM a emis prognoza meteo pentru două săptămâni! De când se schimbă vremea

ANM a emis prognoza meteo pentru două săptămâni! De când se schimbă vremea
Se întorc ploile din 13 noiembrie. Sursa foto: digi24.ro

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, iar veștile nu sunt printre cele mai bune. Chiar dacă în prima parte a intervalului vom avea parte de vreme neobișnuit de caldă, cu temperaturi de până la 23 de grade Celsius în unele regiuni, începând cu data de 13 noiembrie trebuie să ne așteptăm la o răcire treptată și, mai mult decât atât, ploile își vor face din nou apariția.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea frumoasă din săptămâna care tocmai a început ne va mai dezmorți puțin după frigul și ploile îndurate în ultimele zile, când valorile termice nu au sărit de 5 grade Celsius, fiind însoțite de precipitații abundente, cu intensificări ale vântului. Ne vom putea bucura din nou de razele soarelui, însă pentru o scurtă perioadă, așa că ar trebui să profităm din plin de aceste momente.

Din a doua jumătate a acestei luni, precipitațiile își vor face simțită prezența în majoritatea regiunilor țării, dar cu precădere în Banat și Maramureș, unde temperaturile vor scădea treptat, chiar dacă vor rămâne la valori mai ridicate decât normalul perioadei în care ne aflăm.

Din 13 noiembrie se întorc ploile

Meteorologii avertizează că începând cu mijlocul săptămânii viitoare trebuie să ne așteptăm la vreme ceva mai rece, chiar dacă regimul termic va fi caracterizat în cea mai mare parte a teritoriului de valori peste normele climatologic specifice pentru ultima parte a lunii noiembrie. Astfel, mercurul din termometre va indica valori cuprinse între 6 și 11 grade Celsius, pe arii restrânse fiind posibile chiar și ușoare creșteri.

În ceea ce privește iarna care se apropie cu pași repezi, directorul ANM informează că ne așteaptă temperaturi specifice oricărui sezon rece din țara noastră, unde „o iarnă nu înseamnă deloc iarnă ușoară”. Prin urmare, vom avea parte de temperaturi scăzute și episoade cu ninsoare care se vor accentua în cea de-a doua parte a anotimpului.

La noi o iarnă normală înseamnă frig. În fiecare iarnă spun acest lucru. O iarnă normală la noi nu înseamnă iarnă uşoară. (…) E un tablou cu care începem să ne obişnuim, acela că iarna mai grea este în a doua parte a anotimpului. E posibil oricând de acum încolo să avem episoade cu ninsoare, dar episoade care să nu însemne neapărat venirea iernii la noi în ţară. Mai putem avea şi perioade cu vreme bună”, a explicat Florinela Georgescu pentru DC News.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×