ANM a emis cod galben de vreme severă imediată! Se anunță fenomene meteo periculoase

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
08/11/2019, 14:14
ANM a emis cod galben de vreme severă imediată! Se anunță fenomene meteo periculoase
Cod galben de vânt puternic și ceață în mai multe zone din țară. Sursa foto: antena3.ro

Agenția Națională de Meteorologie a emis două coduri galbene de vremea rea în mai multe județe ale țării. Fenomenele care sunt așteptate sunt vântul puternic care va bate în rafale și ceața. Avertizarea meteo este valabilă doar în cursul acestei zile.

Cod galben de ceață în această după-amiază în Constanța și Tulcea

Un cod galben de ceață a intrat în vigoare în urmă cu câteva minute. Meteorologii anunță că vizibilitatea va fi redusă local sub 200 de metri. Codul de vreme severă este valabil până la ora 18:00 și va afecta zona Constanței și Tulcea, dar și mai multe orașe și localități din zonă.

Mai exact, localitățile unde ceața va afecta vizibilitatea sunt zona de litoral din Tulcea, municipiul Constanța, Năvodari, Ovidiu, Murfatlar, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Cogealac, Negru Vodă, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Poarta Albă, Limanu, Albești, Mihai Viteazu, Amzacea, Pecineaga, Istria, Mereni, Săcele, Costinești, Comana, Bărăganu, Fântânele, Mangalia; Județul Tulcea: Babadag, Sarichioi, Valea Nucarilor, Murighiol, Mihail Kogălniceanu, Mahmudia, Nufăru, Beștepe și Maliuc.

Meteorologii anunță cod galben de vânt puternic în județul Caraș-Severin

În același timp meteorologii au emis și un cod galben de vânt puternic care este valabil până la ora 16:00 și va afecta orașe și zona montană din județul Caraș-Severin. Intensificările vântului vor atinge 55-50 km/h în orașele Oravița, Răcășdia, Sasca Montană, Ciclova Română, Vărădia, Berliște, Vrani și Ciuchici. În zona montană a județului Caraș-Severin viteza vântului la rafală va atinge 80-90 km/h.

Și în urmă cu patru zile meteorologii au emis un cod galben de vânt puternic. Zonele afectate de avertizarea meteo au fost județele Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Constanța și Tulcea. Aici vântul a bătut cu 60 km/h, în timp ce în zonele montane intensificările vântului au depășit la rafală pragul de 90 km/h.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×