ANM a anunțat că se întoarce iarna! Răcire severă a vremii, de luni. Prognoza meteo pentru marile orașe

Dan Suta   
în Prognoza meteo
15/01/2020, 08:39
ANM a anunțat că se întoarce iarna! Răcire severă a vremii, de luni. Prognoza meteo pentru marile orașe
Prognoza meteo pentru următoarea perioadă: revin ninsorile la munte. Sursa foto: pixabay.com

ANM a anunțat că se întoarce iarna în perioada următoare. Vremea se va răci considerabil în special în județele de deal și de munte. Regimul termic va rămâne ridicat până la finalul acestei săptămâni, însă din weekend vremea întoarce foaia.

ANM anunță că se întoarce iarna, însă va fi ceva mai blândă. Zile cu temperaturi pozitive în continuare

Până pe 26 ianuarie, în Banat, minimele negative vor fi cuprinse între -7 și -4 grade Celsius, anunță meteorologii. Sunt așteptate fenomene precum burnița, ceața, lapovița și ninsoarea mai ales în zonele înalte de relief.

În Maramureș, minima până pe 26 ianuarie 2020 va fi de până la -8 grade Celsius. În această zonă vor mai fi ninsori în următoarele zile, conform ANM.

Prognoza meteo în marile orașe în perioada următoare: Minime de -8, maxime de 8

În Crișana, maxima nu va depăși 4 grade în timpul zilei, iar minima va coborî la -4 grade Celsius. Ceața va fi prezentă în mai toate diminețile la Arad și Oradea.

În Transilvania, până pe 26 ianuarie, temperaturile vor fi cuprinse între -7 și 2 grade. Sunt așteptate și aici ninsori în special în weekend și la începutul săptămânii următoare.

În Oltenia temperaturile vor fi cuprinse între -3 și 5 grade. Zilele acestea se vor mai înregistra 7-8 grade, însă de săptămâna viitoare frigul pune stăpânire pe mare parte a acestei regiuni.

În Muntenia temperaturile vor fi zilele acestea cuprinse între 4 și 8 grade, însă din weekend lucrurile se schimbă. Ninsorile pot reveni până pe 26 ianuarie.

Moldovenii vor avea parte în următoarele două săptămâni de frig, iar fenomene precum lapovița și ninsoarea se vor intensifica mai ales în zonele montane.

Vremea în marile orașe până săptămâna viitoare (temperaturi + fenomenele semnalate):

  • București: temperaturi cuprinse între -6 (în noaptea de duminică spre luni, 19 spre 20 ianuarie) și 7 grade Celsius. Cer în general senin, cu șanse mici de precipitații mixte;
  • Timișoara: temperaturi cuprinse între -6 (marți, 21 ianuarie) și 8 grade Celsius. Cer în general senin cu excepția sfârșitului de săptămână când apar nori;
  • Cluj-Napoca: temperaturi între -6 și 5 grade Celsius (ninsori slabe în nopțile de sâmbătă și duminică);
  • Constanța: temperaturi cuprinse între -2 și 5 grade Celsius. Cerul va fi noros aproape toată săptămâna, sunt șanse de ploaie;
  • Iași: temperaturi cuprinse între -3 și 4 grade Celsius. Cerul va fi în general noros, cu șanse de precipitații mixte;
  • Brașov: temperaturi cuprinse între -7 și 7 grade Celsius. Cer în general senin, atmosferă bună pentru schiat.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×