Angajații unei grădini zoologice din China au încercat timp de 10 ani să împerecheze doi urși panda! S-a întâmplat abia acum, când aceasta a fost închisă

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
07/04/2020, 23:46
Angajații unei grădini zoologice din China au încercat timp de 10 ani să împerecheze doi urși panda! S-a întâmplat abia acum, când aceasta a fost închisă
După 10 ani de încercări nereușite, doi urși panda de la o grădină zoologică din Hong Kong au fost „convinși” să se împerecheze. Sursa foto: descoperă.ro

În timp ce oamenii trăiesc momente de panică din pricina pandemiei noului tip de coronavirus, unele animăluțe au parte de vești bune. Spre exemplu, pentru Ying Ying și Le Le, doi urși panda din Hong Kong, China, viața de părinți se apropie cu pași repezi, după ce angajații grădinii zoologice în care trăiesc au reușit  să îi „convingă” să se împerecheze.

Doi ursuleți panda vor deveni părinți în plină pandemie de coronavirus. Grădina zoologică în care trăiesc este închisă

Odată cu răspândirea agentului patogen denumit științific COVID-19, grădina din Ocean Park a fost închisă, iar personalul a observat schimbări importante în comportamentul celor doi. Potrivit specialiștilor, sezonul propice reproducerii în cazul urșilor panda este lunile martie și mai, așa că premisele au fost favorabile din toate punctele de vedere.

Cei mai fericiți au fost, însă, angajații, care au încercat timp de 10 ani să împerecheze aceste animăluțe în captivitate. Închiderea locului a dus la îndeplinirea misiunii care începuse deja să pară imposibilă, susține managerul grădinii zoologice.

De la finalul lunii martie, Ying Ying a petrecut mai mult timp jucându-se în apă, în timp ce Le Le își marca teritoriul și căuta mirosul partenerului său„, se arată în comunicatul dat publicității recent. Chiar dacă nu se știe pentru moment dacă femela este însărcinată, personalul grădinii zoologice monitorizează situația îndeaproape și speră ca minunea să se petreacă, mai ales că perioada de gestație la urșii panda gigantici durează între 72 și 324 de zile.

Un tigru de la grădina zoologică din New York, diagnosticat cu coronavirus. Animalul ar fi contractat boala de la om

Nu la fel de bune sunt veștile venite de la grădina zoologică Bronx Zoo din New York, unde un tigru a fost depistat pozitiv cu noul tip de coronavirus. Potrivit oamenilor legii, este pentru prima dată când un animal contractează boala de la una dintre persoanele cu care intră în contact.

Mai mult, angajatul grădinii zoologice confirmat cu noul tip de virus este asimptomatic, ceea ce înseamnă că poate răspândi boala pentru cel puțin 24 de zile, potrivit ultimelor studii realizate de cercetători din întreaga lume.

Nadia, tigrul malaezian în vârstă de 4 ani a început să prezinte simptome specifice acestei maladii în data de 27 martie. Din fericire, starea sa de sănătate este bună, iar medicii se așteaptă să se recupereze în foarte scurt timp.

Acest caz ridică, însă, un nou semn de întrebare în privința modului în care se poate transmite agentul patogen, avertizează specialiștii. Pentru moment, nu există dovezi concrete cum că animalele de companie ar putea infecta stăpânii cu care intră în contact.

În prezent, nu există nicio dovadă că animalele pot răspândi virusul la oameni sau că pot fi o sursă a infecției în SUA “, a explicat dr. Jane Rooney, medic veterinar și Oficial al Departamentului de Agricultură din Statele Unite.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×