Angajaţii ELCEN, proteste pentru mărirea salariilor. Se opresc apa şi căldura în Bucureşti?

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
19/12/2018, 20:39
Angajaţii ELCEN, proteste pentru mărirea salariilor. Se opresc apa şi căldura în Bucureşti? GALERIE FOTO
Angajaţii RADET, proteste pentru mărirea salariilor! Ce se întâmplă cu apa şi căldura în Bucureşti

Angajaţii ELCEN de la centralele Progresul, Grozăveşti şi Sud, protestează vor salarii mai mari. Aceştia au mers la sediul companiei Electrocentralei, iar subiectul majorării salariale este acum în discuţie. Compania ELCEN este în insolvenţă, însă reprezentaţii se declară deschişi la negocieri. Rămâne de văzut în ce măsură se vor putea şi realiza acestea.

Claudiu Creţu, administratorul special al ELCEN, a vorbit despre cum decurg negocierile: „Nu este vorba de o grevă, este vorba despre un protest spontan, ilegal. Suntem în curs de negociere a contractului colectiv de muncă şi este vorba de presiunea salariaţilor pentru condiţii salariale cât mai bune. Am vorbit cu oamenii de la CET Grozăveşti. Acum suntem cu un grup de la CET Progresul şi le vom explica ce putem să onorăm.

Angajaţii ELCEN, proteste pentru mărirea salariilor

În acest moment este foarte important să ştiţi că funcţionăm în continuare, nu se pune problema de oprire a căldurii în Bucureşti. Am rezolvat problema – la acest moment, oamenii au înţeles ce se poate oferi. S-a semnat un acord de către toate părţile implicate şi împreună rezolvăm această situaţie şi această problemă.

Protestele angajaţilor RADET din trecut
Protestele angajaţilor RADET din trecut

În primele zile ale lunii ianuarie, putem oferi o sumă fixă de 2.000 de lei brut. Dânşii nu mai vor nicio promisiune, cât mai repede. De asemenea, documentul pe care l-am semnat astăzi la Ministerul Energiei cu toate părţile implicate presupune ca, până la 15 februarie, să avem negociată o nouă grilă salarială, care să rezolve toate problemele istorice, aş putea să spun. Problema este că mulţi ani de zile nu s-au mărit salariile. Prin planul de reorganizare se trece într-o nouă companie şi, prin noua companie, putem aşeza o nouă grilă salarială”, a declarat Claudiu Creţu, administratorul special al ELCEN pentru MEDIAFAX.

Angajaţii a trei centrale electrice de termoficare, Grozăveşti, Progresu şi Sud, CET-uri care aparţin de ELCEN,  au declanşat miercuri proteste, nemulţumiţi de salarii.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×