Deputatul PSD Andreea Cosma, condamnată în primă instanță la 4 ani de închisoare, în cărți să devină consul la Salonic!

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
17/10/2019, 11:47
Deputatul PSD Andreea Cosma, condamnată în primă instanță la 4 ani de închisoare, în cărți să devină consul la Salonic!
Deputatul PSD Andreea Cosma, aproape să ajungă consul în Salonic *foto: Inquam Photos

Guvernul demisionar Viorica Dăncilă a început să împartă posturile pe care le mai are la dispoziție, înainte de a fi debarcat de la Palatul Victoria. Astfel, după ce purtătorul de cuvânt al guvernului, fostul jurnalist Nelu Barbu, a fost trimis consul la Shanghai, o nouă decizie luată de guvern în diplomație riscă să facă și mai multă revoltă. Astfel, în cursa pentru postul de consul de la Salonic este deputatul PSD Andreea Cosma, unul dintre cele mai controversate personaje din parlamentul României.

Andreea Cosma, aproape să devină consul la Salonic

G4media.ro scrie că Andreea Cosma este foarte aproape să fie desemnată consul general la Salonic, după ce Sabina Șomăcescu a fost rechemată de la post și numită consul la Toronto. Șomăcescu a făcut obiectul mai multor controluri din partea Corpului de Control și Evaluare Diplomatică și i-au fost identificate mai multe nereguli, dar ministrul Meleșcanu nu a luat nicio măsură. De altfel, Șomăcescu este o apropiată a lui Darius Vâlcov și Toni Greblă.

Cât despre deputatul Andreea Cosma, reamintim că persoana propusă pentru postul de consul la Salonic a fost condamnată în decembrie anul trecut la 4 ani de detenție efectivă pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul Ciuperceasca, instrumentat de DNA Ploieşti, însă sentința nu este definitivă. Cosma este acuzată că, în calitate de notar, ar fi legalizat înstrăinarea frauduloasă a unei părți a parcului industrial Plopeni din Prahova. Între timp, procurorul DNA Ploiești care a anchetat-o și trimis-o în judecată pe Andreea Cosma, Alfred Savu, a fost pus sub acuzare de Secția Specială (SSIJ).

Deputatul PSD Andreea Cosma, aproape să ajungă consul în Salonic
Deputatul PSD Andreea Cosma, aproape să ajungă consul în Salonic *foto: mediafax.ro

Andreea Cosma se trage dintr-o familie de penali

Tatăl Andreei Cosma, fostul baron PSD de Prahova, Mircea Cosma și fratele ei, fostul deputat PSD, Vlăduț Cosma, au fost condamnați la 8 ani și, respectiv, la 5 ani de închisoare, dar sentința a fost însă casată în urma suspiciunilor de fabricare de probe. Procesul în care cei 2 sunt acuzați că au luat mită 1 milion de euro ca să dea contracte de asfaltare și deszăpezire se rejudecă.

În acest moment există semne de întrebare legate de competența executivului de a numi consuli generali, dat fiind că după moțiunea de cenzură guvernul este interimar și are dreptul de a se ocupa doar de gestiunea curentă a problemelor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×