Anchetă la Hollywood. Un scenarist român îi acuză de plagiat pe producătorii unui film cu Stallone

Mirela Apostol   
în Hotnews
29/11/2015, 09:29
Anchetă la Hollywood. Un scenarist român îi acuză de plagiat pe producătorii unui film cu Stallone

Un scenarist român acuză de plagiat producătorii de la Hollywood. Lucian Ciuchiţă a descoperit că unul dintre scenariile sale ar fi fost copiat în blockbuster-ul Escape Plan în care joacă Arnold Schwarzenegger şi Sylvester Stallone.

Procurorii americani au deschis o anchetă după ce omul a probat prin expertiză că filmul este făcut exact după scenariul său, potrivit Realitatea TV.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Scenaristul Lucian Ciuchiţă şi-a văzut scenariul într-un mare film de la Holywood. Scenele scrise de el apar în filmul Escape plan.

”Pe 15 noiembrie 2013 un prieten de-al meu foarte bun m-a sunat şi mi-a spus că a văzut filmul Escape Plan în care el îşi aduce aminte tot ce i-am povestit eu, a recunoscut elementele şi a fost mirat că la rubrica scenarişti numele meu nu apare. Am văzut filmul liniştit fiind că în primele 15 minute nu înţelegeam sau nu aveau nici o legătură cu scenariul meu, brusc după minutul 15 până la minutul 105 este vorba de povestea mea”, a declarat scenaristul.

De la minutul 15 al filmului ‘Escape plan’ apar toate scenele si dialogurile scrise de român. Lucian Ciuchiţă a reuşit să-şi înregistreze scenariul înainte ca americanii să producă filmul, şi mai mult de cât atât, a făcut o expertiză specializată care demonstrează că filmul este doar un plagiat.

”În film se vede foarte clar cum Sylvester Stallone ajunge într-o puşcărie în care el habar nu are unde este , nici măcar despre ce este vorba , el descoperă treptat exact cum este în scenariul meu. S-a făcut o comparaţie între ele şi am descoperit 60 de similitudini cele mai evidente între scenariul meu şi filmul Escape Plan. Lucruri care au fost exprimate de o expertiză făcută de Uniunea Cineaştilor”, a adăugat acesta.

Acum românul a reuşit să-i cheme în judecată pe producătorii şi scenariştii filmului ”Escape Plan”, iar procurorii au deschis o anchetă pentru fals şi uz de fals.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×