Anchetă la Hollywood. Un scenarist român îi acuză de plagiat pe producătorii unui film cu Stallone

Mirela Apostol   
în Hotnews
29/11/2015, 09:29
Anchetă la Hollywood. Un scenarist român îi acuză de plagiat pe producătorii unui film cu Stallone

Un scenarist român acuză de plagiat producătorii de la Hollywood. Lucian Ciuchiţă a descoperit că unul dintre scenariile sale ar fi fost copiat în blockbuster-ul Escape Plan în care joacă Arnold Schwarzenegger şi Sylvester Stallone.

Procurorii americani au deschis o anchetă după ce omul a probat prin expertiză că filmul este făcut exact după scenariul său, potrivit Realitatea TV.

Scenaristul Lucian Ciuchiţă şi-a văzut scenariul într-un mare film de la Holywood. Scenele scrise de el apar în filmul Escape plan.

”Pe 15 noiembrie 2013 un prieten de-al meu foarte bun m-a sunat şi mi-a spus că a văzut filmul Escape Plan în care el îşi aduce aminte tot ce i-am povestit eu, a recunoscut elementele şi a fost mirat că la rubrica scenarişti numele meu nu apare. Am văzut filmul liniştit fiind că în primele 15 minute nu înţelegeam sau nu aveau nici o legătură cu scenariul meu, brusc după minutul 15 până la minutul 105 este vorba de povestea mea”, a declarat scenaristul.

De la minutul 15 al filmului ‘Escape plan’ apar toate scenele si dialogurile scrise de român. Lucian Ciuchiţă a reuşit să-şi înregistreze scenariul înainte ca americanii să producă filmul, şi mai mult de cât atât, a făcut o expertiză specializată care demonstrează că filmul este doar un plagiat.

”În film se vede foarte clar cum Sylvester Stallone ajunge într-o puşcărie în care el habar nu are unde este , nici măcar despre ce este vorba , el descoperă treptat exact cum este în scenariul meu. S-a făcut o comparaţie între ele şi am descoperit 60 de similitudini cele mai evidente între scenariul meu şi filmul Escape Plan. Lucruri care au fost exprimate de o expertiză făcută de Uniunea Cineaştilor”, a adăugat acesta.

Acum românul a reuşit să-i cheme în judecată pe producătorii şi scenariştii filmului ”Escape Plan”, iar procurorii au deschis o anchetă pentru fals şi uz de fals.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×