ANAF te ajută să scapi de datoriile neplătite. Anunțul care bucură mulți români

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
05/12/2019, 12:25
ANAF te ajută să scapi de datoriile neplătite. Anunțul care bucură mulți români
Anunț de ultima oră de la ANAF. Care sunt contribuabilii vizați. Sursa foto: national.ro

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) le aduce românilor o veste importantă în prag de sărbători. Cetățenii care au obligații fiscale rămase restante vor beneficia de o serie de facilități fiscale.

Veste bună de la ANAF pentru românii care au datorii

ANAF continuă acțiunile de susținere a contribuabililor în vederea conformării la plata obligațiilor fiscale și le transmite cum pot scăpa de datoriile restante, până la data de 31 decembrie 2019. Potrivit condițiilor reglementate de O.G. nr. 6/2019 cetățenii care au datorii beneficiază de o serie de facilități fiscale.

Una dintre acestea este anularea în totalitate a obligațiilor accesorii, situație în care ANAF spune că cei peste 46.480 de contribualbili trebuie să depună notificări/cereri de anulare a respectivelor obligații.

Totodată, pentru accesarea facilităților fiscale constând în anularea obligațiilor accesorii contribuabilii trebuie să respecte condițiile impuse de lege. Asta înseamnă achitarea obligațiilor bugetare principale cu scadențe până la 21 decembrie 2018, precum și a obligațiilor bugetare principale și accesorii cu termene de plată între 01.01.2019 și 16.12.2019, inclusiv.

Cum pot scăpa cetățenii români de datorii

Anularea obligațiilor accesorii nu este condiționată de depunerea notificării privind intenția de a beneficia de această facilitate fiscală.

Însă, cetățenii sunt obligați să depună până pe 16 decembrie 2019 o cerere în acest sens. Aceasta se va depune la organele  fiscale competente.

ANAF este de părere că acest sistem este eficient pentru că are în vedere achitarea voluntară a obligațiilor bugetare principale restante până la finalul anului trecut, precum și a obligațiilor bugetare principale și accesorii cu termene de plată între 01.01.2019 și 15.12.2019.

În situația în care datornicii nu vor lua măsurile necesare și nu vor achita datoriile restante ANAF se obligă să meargă mai departe cu măsurile de executare silită asupra tuturor veniturilor și bunurilor deținute de contribuabili pentru recuperarea acestor obligații.

Cererea de anulare a obligațiilor de plată accesorii poate fi depusă și prin intermediul serviciului ”Spațiul privat virtual”, se arată într-un comunicat ANAF.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×