ANAF îţi şterge datoria! Vezi dacă te încadrezi şi tu!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
08/01/2018, 15:22
ANAF îţi şterge datoria! Vezi dacă te încadrezi şi tu!

Veşti relativ bune, la început de an! Agenţia Naţională de Administrare Fiscală  a anunţat că toate datoriile mai mici de 40 de lei, pe care contribuabilii erau obligaţi să le achite, vor fi eliminate din data de 7 ianuarie 2018.

Măsura vine ca urmare a articolului 266 din Codul de procedură fiscală şi a Ordinului ANAF nr. 3.497/2015, prin care se stipulează următoarele:

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

ANAF şterge unele dintre datoriile contribuabililor! Recuperarea acestora ar costa mai mult decât suma

– creanţele fiscale restante administrate de organul fiscal central, aflate în sold la data de 31 decembrie a anului precedent, mai mici de 40 de lei, se scad din evidenţele fiscale în primele şapte zile ale anului în curs.

Plafonul de 40 de lei a fost introdus, potrivit Codului de procedura fiscală, cu scopul de a a evita situaţiile în care cheltuielile de executare, exclusiv cele privind comunicarea prin poştă, să fie mai mari decât creantele fiscale supuse executării silite.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×