Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) urmează să publice lista rușinii! Pe această listă sunt trecute firmele care au datorii la stat, persoanele fizice fiind scutite de această neplăcere.
ANAF pregătește lista rușinii
Lista datornicilor la Fisc pentru trimestrul IV, adică din perioada octombrie-decembrie, urmează să fie publicată pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală până cel târziu vinerea viitoare și va putea fi consultată AICI!
Cei care doresc să scape de această rușine pusă la cale de ANAF nu au altă șansă decât să-și plătească datoriile în termen de 15 zile de data primirii ultimului avertisment venit din partea Agenției.
Persoanele fizice sunt scutite de aceast demers neplăcut
Începând de anul trecut, lista datornicilor cuprinde exclusiv persoane juridice, persoanele fizice fiind eliminate de pe această listă, după cum s-a stabilit prin Ordinul ANAF nr. 509/2019.
Plafoanele în funcție de care persoanele juridice apar pe listele datornicilor sunt următoarele:
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
- 500.000 de lei, în cazul marilor contribuabili;
- 250.000 de lei, în cazul contribuabililor mijlocii;
- 100.000 de lei, în cazul contribuabililor mici.
Dacă cumva au fost nedreptățite, persoanele juridice care apar din greșeală pe această listă sau care apar cu o sumă mai mare datorată către autorități, ori poate mai mică, de ce nu, se pot adresa Fiscului pentru a clarifica situația.
Potrivit unui plan de măsuri pentru colectarea veniturilor, publicat pe site-ul ANAF în iunie anul trecut, de anul acesta ar putea exista, pe lângă lista rușinii, și o listă albă a celor care își achită la timp datoriile.
La vremea respectivă, Mirela Călugăreanu, președintele ANAF, declara că cei care nu înregistrează restanțe ar putea primi bonificații fie anual, fie lunar, în procent de 3% din sumele aferente. Rămâne de văzut dacă Guvernul Orban va duce proiectul mai departe.