ANAF invită românii să își plătească taxele online de teama epidemiei de coronavirus

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
09/03/2020, 18:39
ANAF invită românii să își plătească taxele online de teama epidemiei de coronavirus
ANAF invită românii să își plătească taxele online din cauza epidemiei de coronavirus *foto: facebook ANAF

Agenția Națională de Administrate Fiscală ( ANAF) se adaptează situației după ce pericolul unei epidemii cu virusul covid-19 pândește și România. Astfel, Fiscul le cere românilor să folosească metodele online pentru a-și plăti taxele și impozitele. Unde nu se poate face plata pe internet, ANAF le cere românilor să se folosească de fax sau servicii de curierat.

ANAF le cere românilor să își plătească taxele online, din cauza coronavirus

Astfel, Fiscul le cere românilor să folosească Spațiul Privat Virtual de pe site-ul ANAF, care este disponibil la acest link. Totodată, aceștia au informat că declarațiile pot fi depuse prin intermediul site-ului e-guvernare.ro, pentru cei care utilizează certificate digitale calificate.

În ceea ce privește formularele și declarațiile fiscale care nu se pot transmite pentru moment în format electronic, ANAF anunță că acestea pot fi transmise de contribuabili și prin fax sau servicii de curierat.

Pentru efectuarea plăților, românii pot folosi serviciile de internet banking sau site-ul ghiseul.ro.

De asemenea, contribuabilii care vor să afle noutăți legislative în domeniul fiscal, o pot face prin accesarea serviciului buletin informativ fiscal, ce este disponibil și în Spațiul Privat Virtual, dar și pe site-ul Agenției.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a explicat că lucrul cu publicul se desfășoară în unitățile fiscale exclusiv în incinta spațiilor destinate primirii contribuabililor.

Până când îți poți plăti taxele la ANAF

Reamintim că persoanele fizice au termen până la 25 mai să depună declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţii sociale, a decis marți Guvernul. Termenul inițial era 15 martie.

Documentul trebuie depus de către contribuabilii persoane fizice care au realizat în anul 2019 venituri extrasalariale supuse impozitului pe venit prin declarare la autoritatea fiscală.

„Este vorba de prorogarea termenelor de la 15 martie 2020, aşa cum este în prezent, până la 25 mai 2020. Aceasta a fost o cerinţă pe care am avut-o de la mai multe ONG- uri, pentru a se asigura că toată lumea va depune formularele la timp”, a spus la începutul anului ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×