Fiscul trimite de acum tinerilor căsătoriți solicitări pentru a declara relațiile economice anterioare în cadrul cununiei civile și religioase. Potrivit noilor informații, se solicită nume de persoane sau firme, numere de telefon și adresele sau intermediarii în cauză.
Dacă aceștia nu vor indica informațiile necesare, nerespectarea solicitării ANAF va aduce între 2.000 și 5.000 de lei. Proaspeții însurăței vor trebui să dea declarații despre raporturile economice de la A la Z, începând cu fotografii angajați pentru imortalizarea celui mai important eveniment din viața lor, până la restaurant și formația care îi încântă pe nuntași.
ANAF cere tinerilor căsătoriți raportul economic al nunții
Fiscul va trimite proaspeților însurăței formulare pentru a trece fiecare detaliu economic în raport cu sumele pe care le dau la formați, fotografii și restaurant. Relațiile economice din trecut trebuie trimise de la cheltuielile căsătoriei civile și religioase, cu PFA, furnizorii de servicii de fotografie, muzică și petrecere. „Vă solicităm informații despre persoane fizice/Întreprinderi Individuale, Persoane Fizice Autorizate, Întreprinderi Familiale/ Societăți Comerciale/ alte forme de organizare privind raporturile econoimice sau juridice pe care le-ați avut cu ocazia evenimentelor prijeluite de celebrarea căsătoriei civile și religioase.
În sensul celor de mai sus, completați delcarația alăturată, cu privire la persoane/ societăți/ nr telefon/ adrese identificare/ intermediari/ orice alte date pe care le cunoașteți/ dețineți privind: formația muzicală, locația evenimentului, și serviciile foto-video. Cei care răspund unor astfel de solicitări sunt avertizați de către ANAF, conform formularului atașat, că declarațiile sunt date „sub sancțiunea faptei de fals în declarații, prevăzută de art 326 din Codul Penal”, informează ANAF în documentele deja trimise proaspeților căsătoriți.
„Contribuabilul/Plătitorul sau altă persoană împuternicită de acesta are obligația de a furniza organului fiscal informațiile necesare pentru determinarea stării de fapt fiscale. În același scop, organul fiscal are dreptul să solicite informații și altor persoane cu care contribuabilul/plătitorul are sau a avut raporturi economice sau juridice, iar acestea au obligația de a furniza informațiile solicitate. Informațiile furnizate de alte persoane se iau în considerare numai în măsura în care sunt confirmate și de alte mijloace de probă”, potrivit ANAF, citat de Profit.ro.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii