Americanii se pregătesc de război! Câţi locuitori ar supravieţui unei explozii nucleare

Vicentiu Dinescu   
în Stiri de ultima ora
03/12/2017, 10:32
Americanii se pregătesc de război! Câţi locuitori ar supravieţui unei explozii nucleare

Acest lucru i-a îngrijorat pe americani care au repus în funcţiune şi au testat sistemul de avertizare a populaţiei din timpul Războiului Rece, pentru ca turiştii şi localnicii din Hawaii să poată fi avertizaţi din timp în cazul unui atac nuclear.

Arhipelagul Hawaii este unul dintre teritoriile americane aflate cel mai aproape de Coreea de Nord, iar prezenţa militară de acolo înseamnă că poate fi o ţintă. ”Cred că e o idee bună, dar judecând după reacţiile din jurul meu… Nimeni nu s-a mişcat. Cred că populaţia ar trebui instruită”, a declarat un turist, conform site-ului stirileprotv.ro.

Americanii consideră că 95% din populaţia hawaiană ar supravieţui unui atac nuclear

După săptămâni în care populaţia a fost informată pe toate căile despre acest test, ca să nu se sperie, sirenele au răsunat ca în caz de atac nuclear iminent. Dispozitivele încă sunt folosite de autorităţi ca să anunţe alerte de tsunami sau alte dezastre naturale. Dar n-au mai sunat de câteva decenii pentru a simula un atac nuclear.

Testul a avut loc în aceeaşi săptămână în care Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentală atât de avansată, încât analiştii spun că s-a făcut un salt tehnic în domeniu. Regimul nord-coreean ar avea deja bombe nucleare de zece ori mai puternice decât cea de la Hiroshima.

Dacă regimul de la Phenian ar lansa o rachetă spre teritoriul american, populaţia din Hawaii ar avea 20 de minute la dispoziţie ca să se adăpostească. Adăposturi construite acum 30 de ani încă există, chiar dacă nu sunt semnalizate şi oamenii nu ştiu de ele. Datorită lor însă, experţii estimează că, dincolo de zona de impact, peste 95% din populaţia hawaiană ar supravieţui unui atac nuclear.


Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×