Americanii prevăd dezastrul economic după epidemia de coronavirus: 46 de milioane de oameni ar putea ajunge șomeri

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
25/03/2020, 22:55
Americanii prevăd dezastrul economic după epidemia de coronavirus: 46 de milioane de oameni ar putea ajunge șomeri
Americanii riscă să aibă 46 de milioane de șomeri

46 de milioane de americani ar putea ajunge șomeri în viitorul apropiat, conform președintelui Rezervei Federale din St. Louis, James Bullard.

46 de milioane de americani ar putea ajunge șomeri

Motviul îl reprezintă închiderea serviciilor care au un „contact ridicat cu publicul”, conform stiripesurse.

„Ei sunt oameni care, prin natura profesiei, interacţionează cu publicul şi asta este exact ceea ce autorităţile sanitare nu vor să aibă loc”, a explicat Bullard.

Într-un scenariu optimist, crede Bullard, efectul economic ar putea fi de scurtă durată, însă totul va depinde de măsurile pe care autoritățile le vor lua în aceste săptămâni. De asemenea, Bullard e de părere că cei 2.000 de miliarde de dolari promiși în Congresul SUA pentru un „plan de relansare” al economiei este corect.

Cel mai important, conform specialistului, este ca oamenii să nu se întoarcă forțați la muncă până când pandemia de coronavirus nu se va termina.

Totul depinde de virus

Din păcate, economia Americii, la fel ca și economia lunii, „depinde de virus”. Optimiștii sistemului financiar speră ca undeva spre sfârșit de vară să se redeschidă complet economia, urmând ca la începutul anului 2021 să existe un „boom” care să readucă pe linia de plutire omenirea din punct de vedere economic.

În replică, președintele Donald Trump a lăsat să se înțeleagă că nu este dispus să sacrifice economia țării în lupta cu coronavirus. „Nu trebuie ca leacul să facă mai mult rău decât boala”, a declarat Trump.

Conducătorii țărilor din lume încearcă în acest moment să găsească un echilibru între stăvilirea agresivă a coronavirus și susținerea economiei. „Închiderea în casă” a populației lumii nu se poate face total pentru că ar duce la falimentul națiunilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×