Amenzi de 12.000 de euro pentru KFC și McDonald’s după neregulile descoperite recent

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
31/10/2019, 15:45
Amenzi de 12.000 de euro pentru KFC și McDonald’s după neregulile descoperite recent
KFC și Mc Donald s, amendate de ANPC. Sursa foto: urbo.ro

Amenzi de 12.000 de euro pentru KFC și McDonald’s după recentele descoperiri privind nerespectarea normelor igienico-sanitare de către inspectorii Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC). Acum mai bine de o săptămână, specialiștii au descoperit că firmele de fast-food diluau băuturile acidulate cu gheață care conținea bacterii periculoase pentru sănătate.

Amenzi de 12.000 de euro pentru cele două lanțuri de fast-food

Au fost amendate, în total, 5 fast-food-uri administrate de  SC US Food SRL (KFC) și 5 ale Premier Restaurant România SRL (McDonald’s). Horia Constantinescu, șeful ANPC, a confirmat pentru ziare.com sancțiunile pe care cele două lanțuri de fast-food le-au primit, după ce inspectorii au făcut controale în cartierele Unirii și Titan din Capitală.

„Legea stabilește clar: gheață pentru consum poate proveni doar din ghețarii autorizate. În rest, este permisă folosirea gheții obținute altundeva decât în ghețăriile autorizate doar pentru răcirea recipientelor. Așa spune legea, așa trebuie să procedezi! Ce am descoperit noi este că se pregătea gheață în locuri neautorizate sanitar-veterinar, care era adăugată în pahare. Pe de o parte, erau consumatori care plăteau gheață la preț de suc”, transmite Constantinescu de la ANPC.

„S-ay descoperit mai multe bacterii în gheață”

„Pe de altă parte, s-au descoperit mai multe bacterii în gheață, inclusiv unele coliforme. Cum au ajuns acolo? E foarte simplu: niște angajați nu s-au spălat pe mâini după ce au folosit toaleta. Dar revin, în nicio situație gheață nu trebuia să ajungă în băutură. Mie mi se pare că și colegii sanitări-veterinri (inspectorii – n.red.) trebuie să știe că respectivele societăți n-au primit autorizație să producă gheața pe care să o adauge în băuturi. Dar ce să zic…”, mai transmite ANPC.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×