Amendă de 1591 de euro încasată de Coca-Cola în Ungaria. Ce i-a supărat atât de tare pe maghiari!

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
19/10/2019, 17:19
Amendă de 1591 de euro încasată de Coca-Cola în Ungaria. Ce i-a supărat atât de tare pe maghiari!
Coca-Cola a primit amendă în Ungaria pentru reclamele pro-LGBT *foto: facebook

Celebra companie Coca Cola are problemă în Ungaria din cauza unei campanii publicitare. Concret, producătorul de băuturi carbogazoase a fost amendat de Departamentul de Protecție a Consumatorilor din țara vecină, după ce în reclamele de la Cola apar cupluri formate din persoane de același sex. Asta pentru că autoritățile maghiare consideră că respectivele reclama ar putea afecta dezvoltarea fizică, mentală, emoțională sau morală a copiilor și adolescenților, arată cei de la hungarytoday.hu.

Coca-Cola a primit o amendă dură în Ungaria!

Este vorba despre o campanie pe care Coca-Cola a lansat-o în luna august și în ea erau distribuite afișe care promovau acceptarea iubirii între persoanele de același sex. Campania a fost extrem de controversată, cu proteste care au avut loc din partea grupărilor conservatoare în marile orașe din Ungaria. Mai mult, un deputat Fidesz a cerut chiar boicotarea produselor producătorului american.

Compania a reacționat atunci spunând că „toți suntem egali, indiferent de naționalitate, religie, sex, vârstă, etnie, limba vorbită, hobby-uri și opinii” și că „atât heterosexualii, cât și homosexualii au dreptul să iubească persoana pe care o aleg, așa cum este mai bine pentru ei”. O săptămână mai târziu Coca Cola a înlocuit campania #loveislove cu unele sticle pe care era desenat un curcubeu.

Coca-Cola a primit amendă în Ungaria pentru reclamele pro-LGBT
Coca-Cola a primit amendă în Ungaria pentru reclamele pro-LGBT *foto: facebook

Maghiarii au lansat o petiție împotriva Coca-Cola, pentru reclama pro-LGBT

Chiar dacă au pus curcubeul pe sticle, maghiarii au lansat o petiție împotriva campaniei, întrucât considerau că prin aceste reclama Coca-Cola vrea să „popularizeze homosexualitatea”.

Coca-Cola a declarat recent în presa maghiară că a primit o amendă de 500.000 de forinți (1591 de euro), pentru că aceste afișe pot afecta dezvoltarea fizică, mentală, emoțională și morală a minorilor. Pe lângă amendă, compania a primit interdicția de a continua campania publicitară. Coca-Cola a anunțat deja că va contesta decizia luată de autoritățile maghiare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×