Alunecare de teren într-un cartier de milonari! Cel puţin 13 oameni au murit!

Filon Stan   
în Galerie foto
10/01/2018, 12:47
Alunecare de teren într-un cartier de milonari! Cel puţin 13 oameni au murit! GALERIE FOTO

Alunecare de teren devastatoare într-un cartier de milionari din Statele Unite! Cel puţin 13 persoane au murit şi mai multe case au fost distruse în comitatul Santa Barbara din statul american California, marţi, în urma unei ploi puternice care a provocat o alunecare de teren de pe munţii Santa Ynez, care au rămas fără vegetaţie după incendii de pădure recente, scrie The Guardian. VEZI MAI MULTE IMAGINI SUS, ÎN GALERIA FOTO!

Echipele de salvare au folosit elicoptere pentru a ridica în siguranţă victimele, drumurile fiind blocate, iar pompierii au intrat în nămol până la jumătatea trupului pentru a salva o tânără în vârstă de 14 ani care era prinsă de câteva ore în ruinele locuinţei ei din Montecito.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Alunecare de teren devastatoare într-un cartier de milionari din SUA! 

Potrivit purtătorului de cuvânt al comitatului Santa Barbara, David Villalobos, cele mai multe decese au avut loc în Montecito, o comunitate înstărită, unde locuiesc celebrităţi precum Oprah Winfrey, Rob Lowe şi Ellen DeGeneres. Cel puţin 25 de persoane au fost rănite.

David Villalobos a adăugat că mai multe case au fost distruse şi nu se ştie nimic de locuitori care trăiesc în cartiere greu accesibile din cauza copacilor şi a liniilor de înaltă tensiune care au căzut. Noroiul ar fi ajuns la o adâncime de până la 1,5 metri în anumite locuri.

Meteorologii au spus că cele mai puternice precipitaţii au avut loc în decurs de 15 minute, începând de la 3.30 ora locală, lângă zonele Montecito, Summerland şi Carpinteria din comitatul Santa Barbara. Echipajele de intervenţie au lucrat pentru a curăţa şoselele din zona metropolitană a Los Angeles, incluzând o porţiune cheie a şoselei US 101, pe care traficul a fost oprit, la graniţa dintre comitatele Santa Barbara şi Ventura. La un moment dat a fost oprit traficul pe aproape 50 de kilometri de autostradă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×