Alți nouă români din Italia vor fi aduși în țară cu o aeronavă militară. Este al doilea transport de acest tip

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
14/03/2020, 13:56
Alți nouă români din Italia vor fi aduși în țară cu o aeronavă militară. Este al doilea transport de acest tip
Avion Spartan C-27J/ Foto: Wikipedia

Ministerul Apărării a trimis în Italia o aeronavă C-27J Spartan ca să readucă în țară nouă români rămași blocați în Italia, fără posibilitatea de a-și prelungi șederea în această țară până la ridicarea restricțiilor de circulație impuse de majoritatea țărilor europene.

Trimiși direct în carantină

Zborul până la Roma este făcut la cererea Ministerului de Interne, în urma demersurilor făcute de Ministerul de Externe pentru a rezolva problema românilor care sunt blocați în Italia.

Persoanele repatriate sunt cetăţeni români non-rezidenţi în Italia, aflându-se acolo cu titlul temporar, ca turişti sau pentru intervenţii medicale şi au fost afectaţi atât de plasarea în carantină a întregului teritoriu al Italiei, cât şi de măsurile adoptate de către autorităţile române de suspendare a zborurilor şi a curselor de transport rutier de persoane înspre şi dinspre Italia. Aceştia nu au avut alternativă reală de a-şi continua şederea pe teritoriul Republicii Italiene”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării

Avionul este configurat special pentru misiuni de evacuare medicală și are la bord instalate camere speciale de izolare. La bordul navei se află și o echipă medicală militară.

Cei nouă cetăţeni români vor fi preluaţi, la sosirea în ţară, de către Direcţia de Sănătate Publică şi plasaţi în carantină într-o unitate din Bucureşti, în conformitate cu măsurile adoptate de către autorităţile române pentru cetăţenii care vin în România din Italia”, mai precizează sursa citată.

Este al doilea transport de acest tip, primul fiind făcut în cursul nopții trecute, când au fost repatriați opt români din Italia.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×