Alexandru Rafila, despre ce va urma în România: „Nu e exclus să avem 100.000 de cazuri”

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 21:31
Alexandru Rafila, despre ce va urma în România: „Nu e exclus să avem 100.000 de cazuri”
Coronavirus ar putea ajunge la 100.000 de cazuri în România

Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, este șocat de numărul mare de cazuri de coronavirus din Italia.

Rafila se așteaptă la 100.000 de cazuri în România

Rafila a vorbit despre potențialul bolii în România dar și despre metodele prin care sistemul medical ar putea sucomba din cauza COVID-19.

Nu este exclus să avem 100.000 de cazuri de coronavirus în România, însă nu la asta ne raportăm. Dacă avem 10.000 de cazuri, sau câte avem. Important e numărul de cazuri noi în fiecare zi. Atunci știm dacă sistemul medical poate face față.

Dacă avem 10.000 de cazuri într-o lună facem față fără probleme. De exemplu în Italia e o mare problemă, peste 5000 de cazuri într-o zi, sunt cifre foarte mari”, a explicat Rafila la Antena 3.

Totodată, Rafila a dorit să demonteze anumite mituri și le-a transmis celor care se tem de coronaviru să se spele pe mâini: „Nu contează cât timp supraviețuiește virusul pe diferite suprafețe.

E important să existe și doza infectantă destulă ca să producă boala. Referitor la colete, nu trebuie dezinfectat coletul, e destul să ne spălăm pe mâini.

Știu oameni care evită să ia mâncare pe catering pentru că s-ar putea îmbolnăvi de coronavirus, e foarte clar că nu se poate”.

La nivel mondial cifra de 250.000 de oameni infectați va fi ascunsă în scurt timp. Momentan, au fost înregistrate 240,772 de cazuri.

În concluzie, profesorul Rafila s-a arătat extrem de nemulțumit de cetățenii veniți din străinătate care nu respectă nicio regulă. La o nuntă din Argeș s-au strâns peste 300 de persoane care ar fi trebuit să stea la autoizolare.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×