Doctorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a făcut un anunț extrem de important despre medicii infectați cu coronavirus.
Alexandru Rafila, anunț despre medicii infectați cu coronavirus
Profesorul Alexandru Rafila consideră că medicii și asistentele care au făcut o formă ușoară de coronavirus pot, în anumite condiții, să continue să-i trateze pe pacienții infectați cu COVID-19.
”Concret s-ar putea face în felul următor: să le asiguri condiții de izolare în timpul nopții, de exemplu, dacă lucrează ziua, într-un hotel sau într-un spațiu dedicat și ei să vină a doua zi la serviciu”, a declarat Rafila, conform Mediafax.
”Îngrijesc pacienții, poartă echipament de protecție ca să nu transmită infecția altor colegi sau pacienților și pur și simplu atât timp cât sunt asimptomatici, nu prezintă boala practic , își continuă activitatea în mod normal”, a continuat profesorul.
”Cei care lucrează în spital nu trebuie trimiși acasă”
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
”Dacă se pozitivează un test la unul dintre acești medici sau mă rog, al personalului medical, este simptomatic și și îl testezi pozitiv, atunic îl tratezi. Dacă nu, își continuă activitatea timp de două săptămâni. Dacă face boala, cu atât mai bine”, a mai spus Alexandru Rafila.
”Trebuie găsită o soluție astfel încât, pe lângă spitalele mari să existe unități de cazare, fie că sunt hoteluri sau alte spații de cazareîncât să asigure izolarea pe timpul nopții și în rest oamenii să poată să își continue activitatea”, a explicat docotorul.
”Cei care lucrează în spital nu trebuie trimiși acasă, pentru că, dacă sunt infectați, pot răspândi virusul în familie și, în același timp, spitalul rămâne fără personal medical”, a încheiat președintele Societății Române de Microbiologie.
Conform datelor raportate din teritoriu către Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, în acest moment la nivel național sunt 153 de cadre medicale și personal auxiliar confirmate cu COVID-19, după cum urmează: 70 de medici, 50 dev asistente, 15 infirmiere, o îngrijitoare și 17 oameni din personalul auxiliar.
În acest moment, în România sunt 1.029 de cazuri confirmate cu coronavirus și 17 persoane decedate. Din totalul bolnavilor, un număr de 94 de pacienți au fost vindecați și externați. De la începutul epidemiei de coronavirus, 8 cetățeni români aflați în străinătate, 7 în Italia și unul în Franța, au decedat.