ALERTĂ! Serie de cutremure în Grecia! Avertisment pentru zona Balcanilor

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
06/12/2019, 14:34
ALERTĂ! Serie de cutremure în Grecia! Avertisment pentru zona Balcanilor GALERIE FOTO
Mai multe seise s-au produs în Grecia. Sursa foto - facebook

O serie de cutremure au zguduit serios Grecia! Astfel, la ora 10:45:41, ora locală a României s-a produs un prim seism în Creta. Cutremurul a fost înregistrat cu magnitudinea de 4.6 grade pe scara Richter, la adâncimea de 10 km. Acesta a fost urmat la scurt timp de un cutremur cu magnitudine 4 în aceeaşi zonă.

Serie de cutremure în Grecia!

Este, de altfel, panică în adevăratul sens al cuvântului în Balcani după cutremurul din Albania. Practic, în acest moment, nu a existat ţară care să nu aibă parte de seisme în ultimele săptămâni. vă reamintim că seismul din Albania a produs pagube majore. Cel puțin 25 de persoane și-au pierdut viața.

Alți 650 de oameni au ajuns la spital. De curând și Insula Creta din Grecia a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea de 6 grade pe scara Richter. În luna iulie, un alt cutremur cu magnitudinea de 5,2 s-a produs în largul insulei Creta, la o adâncime de 66 de kilometri.

Avertisment pentru zona Balcanilor

Și în România au avut loc mai multe cutremure. Un seism cu magnitudinea 3,4 pe scara Richter s-a produs în noaptea de joi spre vineri, la ora locală 1:06, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Trebuie specificat că seismul a avut loc la o adâncime de 142 de kilometri în apropierea oraşelor: 68 de kilometri est de Braşov, 80 de kilometri nord-est de Ploieşti, 112 kilometri sud de Bacău, 123 kilometri vest de Brăila, 124 kilometri vest de Galaţi şi 132 de kilometri nord de Bucureşti.

Nu s-a terminat aici pentru că, până acum, în luna decembrie, în România, au fost înregistrate nu mai puțin de trei cutremure cu magnitudini între 2,7 şi 3,6 pe Richter. Un cutremur cu magnitudinea 4.2 s-a produs în Marea Neagră, la o adâncime de 30 de kilometri

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Constanţa (135 kilometri E), Varna (220 de kilometri NE), Brăila (222 de kilometri SE), Galaţi (229 de kilometri SE), Sevastopol (259 de kilometri V), Odessa (259 de kilometri S), Burgas (295 de kilometri NE).

În acest an, cel mai semnificativ cutremur a avut magnitudinea de 4,7 pe scara Richter şi s-a produs în judeţul Suceava pe 18 mai 2019. În 2018, în data de 28 octombrie, a avut loc în România, în judeţul Buzău, un seism de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.

De altfel, specialiștii nu exclud posibilitatea ca în viitorul apropiat să aibă loc un cutremur major în România, unul care ar putea să producă pagube uriașe și care ar însemna și multe pierderi omenești.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×