Alertă meteo: România va fi lovită de fenomente extreme în acest weekend

Maria Ioana   
în Prognoza meteo
30/06/2018, 10:19
Alertă meteo: România va fi lovită de fenomente extreme în acest weekend
Cum sa supravietuiesti in timpul furtunii

Alertă meteo: România va fi lovită de fenomente extreme în acest weekend – Meteorologii aduc vești extrem de proaste, în acest final de săptămână. Românii care și-au plănuit vacanțe pe teritorul țării noastre ar putea întâmpina câteva neplăceri. Vremea capricioasă nu ne ocolește, iar în acest weekend vom avea parte de ploi abundente, furtuni și descărcări electrice. 22 de județe sunt sub cod portocaliu și galben de ploi.

Ploi torențiale, vânt puternic și descărcări electrice

În Moldova, precum şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali temporar va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apă de 50 l/mp şi, izolat, 60 – 70 l/mp.

Totodată, un Cod galben de vreme rea va fi în vigoare în intervalul 30 iunie, ora 6:00 – 1 iulie, ora 6:00, în 22 de judeţe din cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei şi Maramureşului, precum şi în jumătatea de nord a Munteniei şi în zona montană a Olteniei, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat grindina. Şi în aceste regiuni, se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25 l/mp şi, izolat, de 40 – 50 l/mp.

Și în celelalte regiuni se cor semnala manifestări ale instabilităţii atmosferice, dar pe arii mai restrânse şi pentru intervale mai scurte de timp, au precizat meteorologii, conform antena3.ro.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×