Alertă meteo! Meteorologii anunță ploi și furtuni în toată regiunile țării până marți seara

Alexa Serdan   
în Prognoza meteo
08/03/2020, 12:20
Alertă meteo! Meteorologii anunță ploi și furtuni în toată regiunile țării până marți seara
Ploi și furtuni în toate regiunile țării până marți, 10 martie 2020. Sursa foto: pixabay.com

Agenția Națională de Meteorologie a emis în urmă cu scurt timp o informare de vreme rea care vizează toate regiunile din țara noastră, în special partea de sud a teritoriului. Meteorologii au anunțat că din această după-amiază și până marți seara, 10 martie, vor fi semnalate ploi și furtuni puternice.

Ploi și furtuni în toată țară până marți seara, 10 martie 2020

Începând de duminică, ora 16:00 până marți seara, 10 martie, ora 23:00, vor cădea ploi considerabile și vor fi semnalate numeroase furtunii în toate regiunile țării, zona de sud fiind cea mai afectată de această informare meteorologică. În plus, în intervalul menționat cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 35-40 l/mp.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie în intervalul menţionat mai devreme va ploua în toată ţara, iar în jumătatea de sud cantitățile de apă vor fi însemnate. Totodată, în regiunile sud-estice temporar instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată şi se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil grindină.

Meteorologii anunță ninsori în zonele montane, în special la altitudini mari

De asemenea, în zonele montane meteorologii au anunțat că precipitații se vor semnala sub formă de lapoviță și ninsoare, în special la altitudini de peste 1.700 de metri.

ANM a mai transmis că în timpul zilei de marți, 10 martie, vântul va avea unele intensificări, mai ales în regiunile estice, sud-estice şi sud-vestice. În acest zone ale teritoriului vântul va sufla la rafală cu viteze care vor atinge 44-55 km/h şi izolat 60 km/h.

Cum va fi vremea în următoarele 3 săptămâni

Meteorologii au transmis că în perioada 9 – 16 martie temperatura aerului va avea valori mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi local excedentare în regiunile extracarpatice și la munte și apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

În cea de-a doua săptămână, în intervalul 16-23 martie ANM anunță că maximele vor mai scădea și se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă a anului. În ceea ce privește regimul pluviometric acesta va fi deficitar în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În săptămâna 23 – 30 martie media valorile termice se va situa apropiată de cea normală pentru această săptămână, la nivelul întregii țări, iar cantitățile de precipitații vor fi de asemenea, apropiate de cele normale pentru acest interval din an.

„Este de remarcat că începutul lunii martie 2018, mai ales ziua de 1 martie 2018, a fost deosebit de geroasă, în această zi înregistrându-se temperaturi minime absolute pentru martie, la 10 staţii meteorologice, majoritatea situate în jumătatea de sud a ţării”, arată ANM, potrivit digi24.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×