Alertă în avion. Cursa București – Suceava, anulată din cauza unui pasager care tușea agresiv. UPDATE

Eduard Nicolae Popa    Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 20:31
Alertă în avion. Cursa București – Suceava, anulată din cauza unui pasager care tușea agresiv. UPDATE
Cursă Tarom în alertă după ce un pasager a tușit

Panica este cel mai mare dușman al oamenilor în aceste zile, astfel că o simplă tuse a provocat haos într-un avion pe cursa București – Suceava.


UPDATE, ora 20:50 / Directorul TAROM, George Costin Barbu, a oferit noi detalii despre situație: „Întradevăr, avionul s-a întors. Pasagera s-a întors din Madrid. A fost testată cu termoscanerele, nu aveam simptome de COVID. A declarat pe proprie răspundere că va merge la autoizolare. Era în tranzit spre Suceava. Nu avea nimic la îmbarcare, însă în avion a început să tuşească. Căpitanul a hotărât să întoarcă şi femeia a fost testată din nou, fără să aibă simptome. Avionul va fi dezinfectat şi va pleca din nou”.


Update, ora 20:20 / Surse din cadrul TAROM susțin că aeronava a fost schimbată pentru dezinfecție. Astfel, pe ruta spre Suceava se va folosi o altă navă din flota companiei naționale, iar pasagerii sunt invitați să se îmbarce. Încă nu se știe dacă femeia din cauza căreia a fost întrerupt primul zbor va mai urca la bord.


Avionul nu a mai decolat, după ce un pasager a început să tușească agresiv și i-a agitat pe ceilalți pasageri.

Cursă aeriană anulată de teama coronavirus

Conform martorilor, cu doar câteva minute înainte de decolarea de pe aeroportul Henri Coandă, cursa a fost anulată. Cauza: o femeie care a avut un acces de tuse.

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale Aeroporturi București, Valentin Iordache, a dezvăluit că femeia a fost testată pentru COVID-19, însă rezultatul este negativ.

„Pe fondul unei supiciuni că putea fi un pasager cu coronavirus, comandatul avionului a decis să nu mai decoleze. Au intrevenit medicii, au consultat-o. Vestea bună e că nu era bolnavă, nu este suspectă”, a declarat Iordache.

Site-ul BoardingPass a oferit mai multe detalii privitoare la incidentul care a produs panică în această zi la București.

„Zborul TAROM RO807 București – Suceava se întoarce din capătul pistei de decolare la poziția de îmbarcare cu pasager suspect care tușește puternic. Pasagerii vor fi debarcați iar aeronava va fi sterilizată”, este anunțul postat pe Facebook.

Conform purtătorului de cuvânt Valentin Iordache, oamenii vor ajunge la Suceava în cele din urmă cu un alt avion.

Nebunia coronavirus atacă avioanele

Cazul din București nu este singular. În urmă cu câteva zile, un canadian în vârstă de 29 de ani a făcut o farsă în momentul în care avionul se afla la 1600 kilometri altitudine. Bărbatul a urlat că are coronavirus și a produs panică generală în avion.

„M-am ridicat și am întrebat dacă pot să vă atrag atenția? Tocmai m-am întors din provincia Hunan. Voiam să fac un video viral, atâta tot”, și-a justificat James Pook gestul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×