Alertă de gradul zero la Pentagon. Putin, gata să apese butonul nuclear

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
08/03/2018, 11:51
Alertă de gradul zero la Pentagon. Putin, gata să apese butonul nuclear

 Mai exact, Putin a afirmat că în cazul în care Rusia va fi atacată cu arme nucleare, riscând să fie nimicită, atunci tara pe care o conduce va riposta.

Preşedintele rus Vladimir Putin a oferit un amplu interviu şi a precizat condiţiile în care ar putea recurge la arma nucleară.Mai exact, Putin a precizat că Rusia nu va ezita să îşi folosească arsenalul nuclear, în cazul în care va fi atacată, relatează Daily Mail.

Mai exact, în cadrul documentarului Putin a spus: “Trebuie să ştie cei de aici, cât şi în afara Rusiei. Planurile noastre de a folosi arsenalul nuclear, şi sper că nu îl vom folosi niciodată, se bazează pe aşa-zisele represalii, fiind nevoiţi să ripostăm cu un contraatac.O decizie asupra folosirii armelor nucleare poate fi luată doar dacă dacă sistemul nostru de avertizare nu numai că va detecta lansarea rachetelor, ci şi dacă va prezice traiectoria şi momentul când focoasele vor cădea asupra Rusiei.”

Putin a adăugat: “Acesta se numeşte un contraatac bazat pe represalii. Da, este adevărat, va fi o catastrofă globală pentru omenire. Totuşi, în calitate de cetăţean al Rusiei şi de lider, aş vrea să adresez o întrebare retorică. De ce să mai existe omenirea, daca Rusia va disparea?”

Sursă: www.evz.ro

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×