ALERTĂ! Coronavirus în România! Un italian bolnav de COVID-19, recent întors dintr-o călătorie în țara noastră, internat de urgență la Rimini. Reacţia MAE / UPDATE

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
25/02/2020, 15:54
ALERTĂ! Coronavirus în România! Un italian bolnav de COVID-19, recent întors dintr-o călătorie în țara noastră, internat de urgență la Rimini. Reacţia MAE / UPDATE GALERIE FOTO
Un italian a fost confirmat cu coronavirus după ce a călătorit în România. Sursa foto - hepta.ro

A devenit oficial! Coronavirus în România după ce un bărbat de 71 de ani revenit recent dintr-o călătorie în țara noastră a fost confirmat cu Covid-19. Acesta s-a prezentat la spitalul din Rimini şi autorităţile l-au internat imediat.

UPDATE, ora 18.05: Se pare că italianul venise în România pentru a vâna. Conform Digi24, acesta este căsătorit cu o româncă din județul Gorj, dar momentan nu este clar dacă acesta a luat contact cu ea de când a părăsit Italia. El a fost în țara noastră în perioada 18-22 februarie și a stat la Craiova.


Coronavirus în România!

Presa din Italia scrie că acesta este primul caz de infectare cu coronavirus din Rimini. Mai exact este vorba despre un bărbat cu domiciliul în Cattolica. Pacientul este acum internat în secția de boli infecțioase a spitalului din Rimini, iar starea sa de sănătate nu îi pune viața în pericol.

Bărbatul s-a întors în Italia dintr-o călătorie în România weekendul trecut. În urma unor simptome asociate gripei, tuse puternică și stări febrile, acesta a mers la camera de gardă a spitalului din Cattolica.

Un italian bolnav de COVID-19, recent întors dintr-o călătorie în țara noastră, internat de urgență la Rimini

După mai multe teste, italienii l-au transferat la Rimini, acolo unde s-a confirmat infectarea cu coronavirus. Conform primelor informații, bărbatul a călătorit în România preț de câteva zile fiind însoțit de alte două persoane, printre ele fiind și soția lui de naționalitate română

Deocamdată membrii familiei se află sub atenta supraveghere a autorităților italiene și sunt programați pentru testare rapidă.  Nu se cunoaște care a fost traseul exact al italianului prin România și nici câte zile a stat aici.

„Se știe că a ajuns în România undeva la începutul săptămânii trecute. Acesta a vizitat mai multe obiective turistice importante, după care a revenit în Italia.

Starea lui s-a agravat şi a ajuns la spital. În urma testării virusul a ieșit pozitiv”, au mai scris jurnaliştii italieni.

Între timp, coronavirusul a ajuns și în alte două state europene. Două persoane au fost infectate cu Covid-19 în Tirol, land situat în zona de vest a Austriei. Și în acest caz, una dintre cele două persoane ar fi călătorit recent în Italia.

De asemenea, în Croația a fost depistat primul caz de infecție cu noul coronavirus. Este vorba despre un tânăr care a vizitat Milano.

Autorităţile din România au anunță că a luat legătura cu autoritățile italiene

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că a întreprins demersurile necesare pentru a obţine mai multe informaţii.

Cu privire la informaţiile vehiculate in mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infectie cu COVID-19 în Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei României la Roma a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru obţinerea unor informaţii suplimentare, inclusiv cetăţenia pacientului și cu privire la eventuala ședere a acestuia pe teritoriul României. În baza informațiilor obținute vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României”, anunță MAE.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×