ALERTĂ! Cod galben de ceață. 17 județe se află sub avertisment

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
23/10/2019, 08:13
ALERTĂ! Cod galben de ceață. 17 județe se află sub avertisment GALERIE FOTO
17 județe se află sub avertisment de ceață. Sursa foto - facebook

O nouă atenționare de la Administrația Națională de Meteorologie. Specialiștii au emis la prima oră a zilei mai multe avertizări de Cod galben de ceață, valabile în nu mai puțin de 17 județe din țară. Potrivit ANM, una dintre avertizări vizează zonele joase ale județelor Bacău, Suceava, Neamț și Vrancea, dar și județele Botoşani, Galaţi, Iaşi și Vaslui, până la ora 10.00. După această oră, ceața, în mod normal, ar urma să se disperseze.

Cod galben de ceață

Alte două avertizări sunt în vigoare în județele Tulcea, Constanța, Ilfov, Călărași, Brăila, Ialomița, Giurgiu, Teleorman și în mai multe localități din județul Buzău până la ora 9.00. Meteorologii susțin că în aceste zone se va semnala ceaţă care determină vizibilitate scăzută local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. Cu toate acestea vremea se va menține în general frumoasă, iar după-amiaza și deosebit de caldă, în majoritatea regiunilor.

În București, vremea va fi predominant frumoasă și intră în notă normal, adică una deosebit de caldă după-amiaza. Cerul va fi mai mult senin, însă în cursul dimineților vor fi condiții de nebulozitate joasă stratiformă sau ceață. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 7…10 grade. Nu mai rămâne mult timp așa vremea. Agenția Națională de Meteorologie a anunțat că vremea frumoasă ajunge la un punct final.

Cod galben de ceață. Ceață
Ceața se ridică după ora 10.00. Sursa foto – facebook

17 județe se află sub avertisment

Conform ANM, în weekend temperaturile se vor schimba radical. Meteorologii au transmis că la finalul săptămânii acestea  vor fi cele specifice toamnei, iar ceața și burnița vor persista în special în zonele joase. Astfel, dacă până acum ne-am bucurat de temperaturi de vară, iată că la finalul săptămânii vremea schimbă foaia și toamna își intră în drepturi. Meteorologii au anunțat că temperaturile vor începe să scadă, iar maxima va fi cu 10 grade mai mică decât în ultimele zile.

Așadar, răcirea va fi accentuată și se va simți în toată țara. Ceața, burnița și ploile vor pune stăpânire pe România. La munte temperaturile de pe timpul nopții vor scădea sub pragul înghețului și va ninge. În centrul țării va persista ceața atât în cursul dimineții, cât și seara, iar în weekend temperaturile vor ajunge la normalul acestei perioade. În zonele joase din estul și sud-estul țării ceața va fi asociată cu burnița.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×