ALEGERI SUA. Hillary Clinton îşi menţine avansul în faţa lui Donald Trump

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
20/08/2016, 12:32
ALEGERI SUA. Hillary Clinton îşi menţine avansul în faţa lui Donald Trump

Hillary Clinton îşi menţine avansul de opt puncte procentuale în faţa rivalului Donald Trump. Candidata democrată la preşedinţia SUA are susţinerea a 42% dintre americani, în timp ce republicanul Trump are 34%, transmite Reuters.

Consultare a fost realizată în perioada 14-18 august şi arată că Hillary Clinton îşi menţine avansul înaintea alegerilor prezidenţiale din 8 noiembrie, Potrivit sondajului, 23% dintre participanţii la sondaj nu ar alege niciunul dintre cei doi candidaţi aflaţi în lupta pentru Casa Albă.

În sondajele de după Convenţiile celor două mari partide, care şi-au desemnat oficial candidaţii la sfârşitul lui iulie, Hillary Clinton a fost aproape permanent în avantaj, cu procentaje între 41 şi 44% din alegătorii care se vor prezenta probabil la urne, notează Reuters. Sprijinul pentru Donald Trump a fost între 33 şi 39%.

În momentul similar al campaniei prezidenţiale din 2012, cursa părea mai strînsă: preşedintele Barack Obama, care lupta pentru realegere, avea doar cu 2% mai mult în sondaje faţă de contracandidatul republican Mitt Romney.

Sondajul Reuters/Ipsos a fost realizat online în cele 50 de state americane, pe eşantioane de 1119, respectiv 1118 alegători . Consultarea are o marjă de eroare de 3%.

sursa: libertatea.ro

Ştirea MOMENTULUI

Rezultate loto 6 din 49, duminică, 19 august 2018. Iată numerele câștigătoare!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei STIRI MONDENE si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale STIRI MONDENE, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.