ALEGERI SUA. Hillary Clinton a cîştigat prima confruntare cu Donald Trump

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
27/09/2016, 10:20
ALEGERI SUA. Hillary Clinton a cîştigat prima confruntare cu Donald Trump

Hillary Clinton şi Donald Trump s-au ciocnit luni noapte în prima dezbatere din campania pentru alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie, transmisă în direct la televiziune şi urmărită de aproape o sută de milioane de oameni din întreaga lume.

Confruntarea, animată de replici aprinse, pare să fi fost câştigată de Clinton, opinie împărtăşită de presa americană şi de burse. Ca de obicei, miliardarul şi gesturile sale temperamentale au fost principalul subiect de discuţie pe reţelele de socializare.

Donald Trump a atacat-o repetat pe Hillary Clinton pe tema comerţului şi a contului privat de email folosit la Departamentul de Stat, întrerupând-o uneori brusc, în vreme ce Clinton l-a portretizat pe republican drept necalificat pentru postul de preşedinte. După câteva încercări de a-şi păstra calmul, Trump a confruntat-o pe democrată mai agresiv.

Prin comparaţie, Clinton a fost calmă şi superioară în mai multe momente.

În vreme ce niciunul dintre candidaţi nu a făcut o impresie deosebită, iar performanţele au fost relativ echilibrate, presa americană înclină spre o victorie a lui Clinton.

Democrata a dominat dezbaterile cu Donald Trump pe tema securităţii naţionale şi a egalităţii între sexe, spunând alegătorilor că nu pot avea încredere în republican cu armele nucleare şi avertizându-i că acesta nu respectă femeile, scrie New York Times.

Reacţia pieţelor financiare sugerează că şi traderii merg spre o victorie a lui Clinton în dezbatere, scrie Bloomberg, marţi dimineaţă.

Trump a fost totuşi, ca de obicei, în centrul atenţiei, într-o măsură mai mare decât contracandidata sa. Statisticile Twitter arată că acesta a fost menţionat în 62% dintre conversaţiile de pe Twitter, comparativ cu 38% pentru Clinton.

Citeşte mai mult pe realitatea.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×