ALEGERI SUA: Hillary Clinton cîştigă primarele democrate din Nevada

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
21/02/2016, 10:36
ALEGERI SUA: Hillary Clinton cîştigă primarele democrate din Nevada

Candidatul democrat Hillary Clinton a câştigat consultările democrate care au avut loc sâmbătă în Nevada, reuşind să tempereze valul de entuziasm pentru senatorul de Vermont Bernie Sanders, scrie AFP, citată de Agerpres.

Potrivit rezultatelor parţiale din 65% din secţii, Hillary Clinton a obţinut 52,2% dintre delegaţi, iar Bernie Sanders 47,8%.

„Tuturor celor care au participat în fiecare colţ din Nevada cu hotărâre şi cu sufletul: aceasta este victoria voastră. Vă mulţumesc”, a scris fostul secretar de stat american pe contul său de Twitter.

Alegătorii republicani au votat în cealaltă parte a ţării, în Carolina de Sud, unde miliardarul Donald Trump speră la o victorie, dacă nu la un triumf.

Sâmbătă a fost a treia zi a primarelor pentru Casa Albă, în vederea învestiturilor partidelor republican şi democrat pentru prezidenţialele din noiembrie, după Iowa şi New Hampshire la începutul lunii. Democraţii şi republicanii votează decalat în aceste două state.

În Nevada, Partidul Democrat a organizat la orele prânzului reuniuni (caucus) ale alegătorilor unde simpatizanţii fiecărui candidat se adună împreună, în loc să voteze pe buletine.

Birourile de vot din Carolina de Sud, unde au avut loc primare obişnuite, se vor închide la orele 19.00 (00.00 GMT).

Sursă: www.realitatea.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×