Alegeri prezidenţiale în Republica Moldova

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
30/10/2016, 11:53
Alegeri prezidenţiale în Republica Moldova

ALEGERI PREZIDENŢIALE REPUBLICA MOLDOVA 2016. Pe de altă parte, în presă a apărut o înregistrare a discuţiei dintre Andrei Năstase, care s-a retras din cursă şi o susţine pe Maia Sandu, şi vicepreşedintele formaţiunii, Alexandru Slusari. Ei se arată nemulţumiţi că americanii o susţin pe Maia Sandu. Spun despre ea că ar fi ”candidatul lui Plahotniuc”. Înregistrarea a fost confirmată de cei doi.

Pentru a fi validat primul tur de scrutin, din 30 octombrie, la vot trebuie să participe cel puţin o treime din oamenii cu drept de vot. Al doilea tur de scrutin e programat în 13 noiembrie 2016. La al doilea tur nu e stabilit un prag minim de participare.

ALEGERI PREZIDENŢIALE REPUBLICA MOLDOVA 2016. Inna Popenco, Marian Lupu şi Andrei Năstase s-au retras din cursa pentru preşedinţia Republicii Moldova. Candidaţii pentru funcţia de preşedinte sunt:

Mihai Ghimpu- Partidul Liberal
Iurie Leancă- Partidul Popular European din Moldova
Dumitru Ciubaşenco- Partidul Nostru
Maia Sandu- Partidul Acţiune şi Solidaritate, susţinută de Andrei Năstase, PLDM, EPP, PVE, PLR
Igor Dodon- Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, susţinut de PPSM, PR
Silvia Radu- candidat independent
Maia Laguta- candidat independent
Ana Guţu- Partidul „Dreapta”
Valeriu Ghileţchi- candidat independent.

ALEGERI PREZIDENŢIALE REPUBLICA MOLDOVA 2016. Lupta electorală se dă între Igor Dodon şi Maia Sandu. Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate afirmă că ”În ultimele zile au apărut mai multe neadevăruri în presă: este un fals că aş fi promis cuiva să aduc migranţi sirieni în Moldova, este un fals că m-aş fi întâlnit ieri cu Plahotniuc, nu am vorbit niciodată cu el, este un fals că aş fi interzis icoanele în şcoli”.

ALEGERI PREZIDENŢIALE REPUBLICA MOLDOVA 2016. Pe de altă parte, Mitropolitul Vladimir îndeamnă creştinii să-l voteze pe liderul socialiştilor, Igor Dodon, care este un adevărat creştin şi ”a dovedit acest lucru nu doar în timpul campaniei electorale”.

Citeşte mai mult pe dcnews

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×