Alegeri Prezidențiale 2019: la ce oră se deschid secțiile de votare din România

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
09/11/2019, 15:25
Alegeri Prezidențiale 2019: la ce oră se deschid secțiile de votare din România GALERIE FOTO
Secțiile de votare au un program special pentru alegerile prezidențiale. Sursa foto - facebook

Alegerile Prezidențiale 2019, cele la finalul cărora vom afla cine este șeful statului pentru următorii cinci ani de zile, se desfășoară și duminică, 10 noiembrie. Atenție, spre deosebire de ultimele alegeri locale sau de cele europarlamentare, scrutinul acesta are loc în două tururi. Așadar, primii doi ca număr de voturi intră în marea finală de peste două săptămâni, atunci când se joacă totul sau nimic.

Alegeri Prezidențiale 2019

Există o posibilitate ca un candidat să devină președinte din prima, încă aceasta este una greu de atins. Pentru a lua jack pot-ul din primul tur, un candidat are nevoie de peste 50% dintre voturile alegătorilor înscriși pe listele electorale permanente. Indiferent de calcule, alegătorii trebuie să știe în primul rând când trebuie să meargă să voteze. Astfel, absolut toate secțiile din România se deschid duminică dimineața, de la ora 7.00 și se vor închide la ora 21.00.

Vă reamintim că în diasporă, lucrurile s-au schimbat față de ultimele alegeri. Pentru a se evita cozile de la secțiile de votare, votul se va desfășura pe parcursul a trei zile: a început de vineri, 8 noiembrie, continuă sâmbătă 9 noiembrie și se încheie duminică 10 noiembrie. Secțiile de votare se deschid în fiecare țară la ora locală 12.00 și se închid la ora locală 21.00. Sâmbătă, votarea începe de la ora locală 7.00 și se încheie la ora locală 21.00.

La ce oră se deschid secțiile de votare din România

Atenție! Votarea se poate prelungi până la ora 23:59 în ultima zi. După ce ați ajuns în secție, veţi prezenta actul de identitate operatorului de calculator al secției de votare. După scanarea actului de identitate și validarea alegătorului, acesta se va deplasa înspre membrii biroului electoral. Dacă nu se încadrează în condițiile legale, președintele biroului electoral al secției de votare ia o decizie în acest sens.

Cei care votează în localitatea de domiciliu sunt obligați să meargă la secția la care sunt arondați, în timp ce cei care votează în alte localități o pot face la orice secție de votare pe listele suplimentre.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×