Separatiştii au câştigat din nou alegerile în Catalonia! Mesajul lui Carles Puidgemont!

Filon Stan    Claudia Mîţoi   
în Stiri de ultima ora
22/12/2017, 11:14
Separatiştii au câştigat din nou alegerile în Catalonia! Mesajul lui Carles Puidgemont!

Formaţiunile separatiste îşi menţin majoritatea în Parlamentul catalan! Preşedintele separatist catalan destituit Carles Puidgemont spune că „Republica catalană” a învins în alegerile regionale din Catalonia, iar formaţiunile separatiste au obţinut o victorie care nu poate fi disputată de nimeni. În urma alegerilor de joi, formaţiunile separatiste îşi menţin majoritatea în Parlamentul catalan.

În urma alegerilor de joi – care au înregistrat o prezenţă istorică la vot, respectiv 80% – Partidul Cetăţenilor (CS), care vrea ca regiunea Catalonia să rămână în cadrul Spaniei, a obţinut 25% din voturi şi ar urma să aibă 36 de mandate în noul Legislativ. Cele trei formaţiuni proindependenţă – Stânga Republicană a Cataloniei (ERC), Împreună pentru Catalonia, formaţiunea premierului catalan demis Carles Puigdemont, şi Unitatea Populară, ar urma să obţină un total de 70 din cele 135 de mandate în noul Parlament, astfel că separatiştii îşi vor putea menţine majoritatea în legislativ.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Alegeri în Catalonia! Formaţiunile separatiste au câştigat detaşat!

Catalanii au votat masiv, joi, pentru a decide dacă separatiştii se întorc la putere în regiunea din nord-estul Spaniei, la două luni după ce au fost destituiţi în urma unei tentative de secesiune care a zguduit Spania şi Europa. După proclamarea unilaterală a independenţei pe 27 octombrie, Guvernul spaniol al lui Mariano Rajoy a suspendat autonomia regiunii, a destituit Executivul şi a dizolvat Legislativul regionale, pentru a convoca aceste noi alegeri.

Criza catalană, care a ţinut prima pagină în întreaga lume pe 1 octombrie, când poliţia spaniolă a reprimat în mod brutal un referendum de autodeterminare interzis de justiţie, a alarmat Uniunea Europeană care, temându-se de o contagiune separatistă, a susţinut Madridul ferm.

Închide ×