Albinos de 17 ani, ucis într-un ritual sinistru! Motivul incredibil pentru care i-au luat părţi din corp!

Filon Stan   
în Hotnews
20/09/2017, 09:45
Albinos de 17 ani, ucis într-un ritual sinistru! Motivul incredibil pentru care i-au luat părţi din corp! GALERIE FOTO

Albinoşii, masacraţi în ţările africane în urma unor ritualuri macabre! Locuitorii îi consideră strigoi şi cred ca oasele lor aduc binestare şi noroc celor care le au. 100 de astfel de atacuri au avut loc în Mozambic în ultimii trei ani, potrivit ONU. Femeile albinoase sunt şi violate de bărbaţi care speră să se vindece astfel de SIDA!

Ultima victimă a vânătorilor de noroc a fost un adolescent albinos de 17 ani , din Mozambic. Acesta a fost găsit mort, mutilat într-un mod înspăimânător. Ucigaşii i-au tăiat braţele şi picioarele ca să-i scoată oasele şi i-au spart cutia craniană pentru a-i lua creierul, relatează presa internaţională. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Albinismul „vindecă” şi SIDA

An de an, în întreaga Africă albinoşii sunt urmăriţi, ucişi şi li se amputează membrele, care apoi sunt folosite în ritualuri menite să aducă bogăţie şi noroc. Este un fenomen care a luat amploare recent în sudul şi estul continentului, în special în Tanzania, Malawi şi Mozambic, unde se înregistrează zeci de astfel de atacuri ale căror victime, de multe ori, sunt copii.

Albinismul se manifestă prin lipsa pigmentării pielii, părului şi ochilor. Este o tulburare genetică. Se caracterizează printr-o producţie scăzută sau chiar absentă a pigmentului numit melanină. Albinoşii sunt adesea numiţi „albii săraci” sau „falşii albi” şi sunt ucişi pentru a li se vinde oasele vracilor pentru presupusele lor puteri supranaturale.

De asemenea, albinoşii pot fi stigmatizaţi, fiind consideraţi strigoi, spirite sau blesteme ale Domnului, scrie Agerpres. Lumea crede că nu este vorba de oameni, că sunt strigoi şi că părţi ale trupurilor lor – ochi, oase, creier – au puteri curative sau aduc noroc, a explicat autorul unui raport Amnesty International.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×