Românii pot solicita ajutorul pentru încălzire. Cererile se depun până în octombrie

Alex Bradescu   
în Hotnews
14/09/2017, 08:30
Românii pot solicita ajutorul pentru încălzire. Cererile se depun până în octombrie

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă persoanelor singure şi familiilor care nu-şi permit să plătească toată cheltuiala pentru căldură în timpul sezonului rece, iar acordarea acestui ajutor e prevăzută în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece. Anul trecut, peste 150.000 de români au depus această cerere. Ajutorul pentru incalzire se solicită până în octombrie

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei prevăzut de prezenta ordonanţă de urgenţă ca măsură de sprijin suportată din bugetul de stat se acordă numai familiilor şi persoanelor singure care nu beneficiază de alte forme de sprijin pentru încălzirea locuinţei acordate în baza contractelor de muncă sau altor reglementări specifice pentru diverse ramuri economice, precum şi în baza legii„, conform actului normativ. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Trebuie reţinut că ajutorul se dă numai pentru principalul sistem de încălzire al locuinţei şi de el se pot bucura consumatorii de energie termică în sistem centralizat, de energie electrică, de gaze naturale şi de lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri. Nu se pot bucura de el cei care sunt abonaţi, de exemplu, la firme care nu au legătură cu regiile de stat.

Concret, cuantumul acoperit de autorităţi din costul de încălzire scade sau creşte în funcţie de venitul net mediu lunar. Persoanele singure şi familiile care nu-şi permit să plătească în întregime cheltuielile cu încălzirea în sezonul rece pot să ceară de la stat un ajutor de încălzire, sub forma unei sume de bani care să-i ajute să acopere o parte din aceste cheltuieli.

sursa: realitatea.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×