Ajutor pentru elevii care vor să îşi cumpere un calculator

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
13/05/2015, 19:40
Ajutor pentru elevii care vor să îşi cumpere un calculator

Programul “Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor în vederea achiziţionării de calculatoare va continua în 2015.

Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, modelul bonului valoric de care vor beneficia elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 lei pe membru de familie. Valoarea acestui bon este de 200 de euro.

Culoarea bonului valoric din acest an va fi albastru deschis. Din motive de securitate, în fiecare an, culoarea şi seria bonului valoric se schimbă prin Hotărâre de Guvern.

Potrivit calendarului, în anul 2015, distruibuirea bonurilor pentru achiziţionarea de calculatoare se va face în perioada 24 iunie-30 iulie, iar achiziţionarea propriu-zisă e va face în perioada 24 iunie – 31 august.

Bugetul alocat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice pentru derularea „Euro 200” în anul 2015 este de 16 milioane de lei, estimându-se că vor beneficia de acest sprijin 17.779 de elevi şi studenţi.

Programul “Euro 200” se derulează începând cu anul 2004, în baza Legii nr. 269/2004, obiectivele sale fiind stimularea achiziţionării de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competenţe în utilizarea mijloacelor IT & C.

Cuantumul bonului valoric reprezintă echivalentul în lei al sumei de 200 euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României pentru ultima zi a lunii precedente achiziţiei.

Configuraţia minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziţionarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM si 250 GB hard-disk şi software de bază licenţiat, incluzând un sistem de operare şi un program antivirus.
În cei zece ani de aplicare a „Euro 200” au beneficiat de acest program 281.349 de elevi şi studenţi.

Sursă: www.realitatea.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×