Air France a refuzat să îmbarce 15 persoane către SUA, după ce Trump a semnat decretul împotriva migraţiei

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
30/01/2017, 11:01
Air France a refuzat să îmbarce 15 persoane către SUA, după ce Trump a semnat decretul împotriva migraţiei

Air France a refuzat deja să îmbarce 15 persoane către Statele Unite, după ce preşedintele american Donald Trump a semnat un decret prin care interzice intrarea în ţară a cetăţenilor a şapte ţări cu populaţie majoritar musulmană, potrivit unor surse din cadrul companiei, relatează AFP.

Decretul prezidenţial, care a intrat în vigoare imediat ce a fost semnat vineri seara, interzice pătrunderea pe teritoriul Statelor Unite a cetăţenilor Iranului, Irakului, Yemenului, Somaliei, Sudanului şi Libiei pentru o perioadă de 90 de zile. Toţi sirienii au interdicţia de a intra pe teritoriul american până la noi ordine, potrivit news.ro.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Pasagerii a căror îmbarcare a fost refuzată de Air France sunt cetăţeni din aceste ţări, ”dar asta nu înseamnă că veneau neapărat din aceste ţări”, a precizat purtătorul de cuvânt.

”I-am preluat pe toţi aceşti pasageri în grijă, nimeni nu este blocat la Paris, am adoptat dispoziţiile necesare în vederea retrimiterii acestor persoane către punctul lor de origine”, a subliniat el.

Air France a preconizat să avertizeze pasagerii prin e-mail sau SMS cu privire la noile reguli, pentru a-i ajuta să evite să ia un zbor şi să fie refuzaţi, odată ajunşi la Paris, să se îmbarce la bordul unui avion Air France către Statele Unite.

”La fel ca toate companiile aeriene, Air France este obligată să se conformeze exigenţelor cu privire la intrarea pe teritoriul ţărilor pe care le deserveşte şi nu este, cu acest titlu, autorizată să îmbarce, în cunoştinţă de cauză, pasageri către o destinaţie în care accesul le este interzis”, a subliniat compania într-un comunicat.

”Procedând în acest mod, Air France nu face decât să se confomeze regulilor internaţionale care reglementează transportul aerian, pe care este obligată să le respecte”, adaugă compania.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Închide ×