Afirmația controversată a unui medic: ”De când s-au mărit aiurea salariile în scop electoral, anumiți doctori nu mai vor să muncească”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
06/12/2019, 10:33
Afirmația controversată a unui medic: ”De când s-au mărit aiurea salariile în scop electoral, anumiți doctori nu mai vor să muncească”
Medicul Laurențiu Belușică a stârnit o furtună de reacții după ce a afirmat că doctorii evită cazurile grele de când au salarii mari. Sursa foto: adevarul.ro

Un medic chirurg din București a stârnit numeroase controverse după ce a afirmat pe un grup că foarte mulți doctori din țara noastră ascund și fură investigațiile paraclinice doar pentru a nu trata cazurile dificile.

Medicii nu mai vor să lucreze de când salariile le-au fost mărite

Medicul chirurg Laurenţiu Beluşică de la spitalul clinic „Nicolae Malaxa” din București a mărturisit pe un grup de Facebook că în ultima perioadă tot mai multe cadre medicale refuză cazurile dificile, în favoarea celor ușoare.

Postarea sa a stârnit numeroase controverse și replici din partea colegilor de breaslă. Unele dintre comentarii sunt extrem de dure și arată că situația din spitalele românești este tot mai gravă, iar haosul este la el acasă.

„Un coleg de la un spital mic din ţară, care nu doreşte să fie cunoscut în Facebook, mi-a transmis o situaţie cu care se confruntă des. Colegi din anumite specialităţi, de când s-au mărit aiurea salariile în scop electoral, nu mai vor să muncească şi caută diferite motive evitând bolnavii grei pe care îi îndrumă spre alte spitale chipurile mai dotate. 

Mesajul lui Laurențiu Belușică a scos la iveală multe nereguli din spitale

Au ajuns să ascundă şi să fure investigaţiile paraclinice pentru a evita contactul iminent cu astfel de pacienţi dificili. Am întrebat, se întâmplă şi în alte părţi.

Evident că aceasta este cauza, aşa cum am spus şi eu de la început, şi anume faptul că mărirea chiar justificată a salariilor fără schimbări majore ale sistemului comatos de multă vreme, o să conducă la anomalii care se reflectă asupra pacientului, a spitalului (aglomerarea unor spitale terminus) ca şi a medicului curant care se alege într-o gardă cu un pacient greu pe care nu-l poate rezolva.

Soluţii? Păreri? Acesta reprezintă un punct de vedere personal, vă rog să nu daţi cu pietre, doar cânt la pian”, a scris chirurgul Beluşică pe grupul „Medici gata de orice -) be smart be open be a doctor be you”.

Postarea chirurgului a atras comentarii pro și contra

„Câtă vreme salariile au fost de mizerie, ştim cu toţii că întreg sistemul sanitar din România s-a bazat pe şpagă. Deci, matematic, care este soluţia? Ne întoarcem la şpagă? Ne sacrificăm ca sfinţii doctori fără arginţi? Mi se pare că aţi deschis o discuţie în care politizaţi un subiect care ar fi trebuit scos în afara luptei politice de vreo câteva decenii.

Pe mine personal nu mă interesează ce partid a mărit salariile medicilor, era un gest obligatoriu, necesar şi esenţial dacă vrem să schimbăm sistemul. Sinceră să fiu, nu mă interesează nici de unde s-au mărit salariile medicilor.

Cred că medicii au stat destul la rând treizeci de ani şi la cât s-a furat şi se fură în ţara asta, să spui că s-au mărit salariile medicilor din împrumuturi e tot o manipulare politică. Adică, e ca şi cum mă împrumut să-mi cumpăr pâine pentru că mi s-au terminat banii că tocmai mi-am luat Mercedes – pâinea e problema?

Să fim serioşi. Nu mi se pare o abordare corectă”, a scris un medic ginecolog din Alba Iulia, Cătălina Ghemeş, potrivit adevarul.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×