Afganistanul sub teroare! Zeci de morţi şi sute de răniţi

Vicentiu Dinescu   
în Hotnews
18/10/2017, 09:38
Afganistanul sub teroare! Zeci de morţi şi sute de răniţi
NATO cere încetarea violențelor din Afganistan

Peste 70 de persoane au murit şi peste 100 au fost rănite, marţi, în sud-estul Afganistanului, ca urmare a unor atacuri revendicate de talibani, care au avut loc în Ghanzi şi provincia Paktia, anunţă stirileprotv.ro. Într-o conferinţă de presă, viceministrul de Interne Murad Ali Murad a calificat atacurile drept „cele mai mari atentate teroriste din acest an”.

Conform oficialilor din Afganistan, 41 de persoane, între care 21 de poliţişti şi 20 de civili, au fost ucise în provincia Paktia, după ce talibanii au atacat cu două maşini-capcană un centru de antrenament al Poliţiei. Totodată, 48 de poliţişti şi 110 civili au fost răniţi. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în atacul din Paktia este şi şeful poliţiei din provincie. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA B pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Atacurile din Afganistan au venit după ce forţele americane au ucis 26 de militanţi

În cartierul Andar din provincia Ghanzi au murit 25 de poliţişti şi cinci civili, iar alte 15 persoane au fost rănite, între care şi 10 poliţişti, în urma unui atac cu maşină-capcană. Atacatorii, înarmaţi şi purtând veste cu material explozibil, au intrat în centrul localităţii, unde se află şi sediul de poliţie. Potrivit purtătorului de cuvânt al provinciei, Arif Noori, atacul a durat nouă ore, dându-se o luptă între poliţişti şi forţele talibane.

”Spitalul este supraaglomerat şi facem apel către populaţie să doneze sânge”, a spus Shir Mohammad Karimi, reprezentant al ministerului Sănătăţiii în Gardez, capitala provinciei Paktia. Atacurile vin la câteva ore după ce în zona pakistaneză Kurram a avut loc un atac aerian al forţelor americane, în urma căruia au murit 26 de militanţi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×