Afacerea de 10 milioane de euro al lui Gică Popescu, în insolvenţă

Silvia Fechete   
în Reality show
27/08/2013, 10:13
Afacerea de 10 milioane de euro al lui Gică Popescu, în insolvenţă
Gica Popescu

Complexul comercial pe care îl are în zona Rahova din Bucureşti şi-a închis porţile şi a intrat în insolvenţă, scrie Ziarul Financiar.

Gică Popescu a investit împreună cu asociaţii săi 10 de milioane de euro în complexul Doldora, inaugurat în 2010. Iniţial, Doldora a fost gîndit ca un centru cu sute de standuri şi buticuri. Mare parte din spaţii au rămas însă neocupate, aşa că Doldora a fost transformat într-un hipermarket în 2011.

Dar nici această schimbare nu a atras mai mulţi clienţi, aşa că Doldora a intrat în insolvenţă. Unicredit este cel mai mare creditor al centrului comercial, cu o finanţare de şapte milioane de euro.

La începutul lunii iulie, Tri­bunalul Bucureşti a decis intrarea în insolvenţă a firmei Doldora Capital, prin intermediul căreia a fost dezvoltat acest proiect, la cererea firmei de pază Nei Guard, dar cu privire la acest aspect Popescu afirmă doar că „lucrurile se vor rezolva“.

Doldora Capital a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 345.000 de euro şi pierderi de 893.000 de euro, în timp ce datoriile se ridicau la 10,9 milioane de euro, arată bilanţul de la Ministerul Finanţelor. Cel mai important creditor este grupul UniCredit, care a acordat o finanţare de 7 mil. euro, reiese din datele de la Arhiva de Garanţii Mobiliare.

SURSA: Digi24

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×