Aeroportul Otopeni va avea un sistem de recunoaştere facială. Suma uriaşă alocată pentru lucrările de modernizare

Iuliana Spirache   
în Stiri de ultima ora
05/12/2017, 11:42
Aeroportul Otopeni va avea un sistem de recunoaştere facială. Suma uriaşă alocată pentru lucrările de modernizare

Conform unui anunţ de participare postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” din Bucureşti va avea un sistem de recunoaştere facială. Această procedură va fi de tip negociere, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a decis să aloce din fonduri proprii nu mai puţin de 8.868.000 de euro, fără TVA, pentru lucrările de modernizare, retehnologizare şi extindere a sistemului de televiziune cu circuit închis (TVCI) al Aeroportului Internaţional Henri Coandă din Bucureşti. La toate acestea se va include şi dotarea cu soluţii de recunoaştere facială şi de recunoaştere automată a numerelor de înmatriculare a autovehiculelor, anunţă libertatea.ro.

Ce sumă uriaşă se va aloca pentru lucrările de modernizare de la Aeroportul Otopeni

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB)a decis ca următoarele terminale să fie supuse modernizării: TVCI Terminal Extindere Plec[ri, de la sistem digital IP Pelco ENDURA 2.0 la ultima versiune dezvoltată de producătorul sistemului, şi TVCI Terminal Extrindere Finger, de la sistem digital IPC Pelco ENDURA 2.0 la ultima versiune dezvoltată de producătorul sistemului.

Mai mult, în cadrul proiectului va avea loc şi retehnologizarea subsistemelor TVCI analogice şi digitale vechi cu subsistem digital IP de ultimă gebneraţie. Cu această decizie se doreşte mărirea gradului de acoperire a supraveherii video, prin creşterea numărului de camere video existente. 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×