Acuzat de fiul Sorinei Pintea, Liviu Pop depune plângere penală: „Niște bazaconii. Cer daune morale”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
02/03/2020, 21:12
Acuzat de fiul Sorinei Pintea, Liviu Pop depune plângere penală: „Niște bazaconii. Cer daune morale”
Liviu Pop depune plângere penală împotriva fiului Sorinei Pintea. Sursa foto: hepta.ro

Liviu Pop ia atitudine după acuzațiile lansate la adresa sa de fiul fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, arestată preventiv pentru 30 de zile într-un dosar ce vizează săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Senatorul social-democrat susține că va depune, prin intermediul avocatului, o plângere penală pe numele tânărului, precizând că îi va cere daune morale pentru afirmațiile sale, pe care le cataloghează drept „iresponsabile”.

Liviu Pop, plângere penală împotriva fiului Sorinei Pintea

Toate sunt nişte bazaconii pe care domnişorul Pintea va trebui să le demonstreze în instanţă. Mâine (n.r. marți, 3 martie), avocatul meu va depune plângerea prin care voi cere daune morale pentru prejudiciu de imagine produs de acele declaraţii iresponsabile.

Nişte minciuni (n.r. referitor la tranșele de bani pe care le-ar fi primit), mă puneţi să comentez nişte aberaţii? În instanţă să arate şi mesajele şi toate probele”,a declarat Liviu Pop, citat de Agerpres.

Fiul fostului ministru al Sănătății susține că s-a întâlnit cu denunțătorul mamei. Acesta i-ar fi spus că întreaga afacere a fost intermediată de Liviu Pop

La scurt timp după ce DNA a dispus reținerea mamei sale în dosarul în care este anchetată pentru că a primit drept mită, printr-un intermediar, 10.000 de euro și 120.000 de lei, în mai multe tranșe, pentru facilitarea unei proceduri de achiziții, în calitate de manager al Spitalului Baia Mare, Ionuț Pintea a răbufnit pe rețelele de socializare.

Acesta susține că s-a întâlnit cu denunțătorul, un anume Mihai Costea, apropiat al senatorului Liviu Pop, care i s-ar fi destăinuit, spunându-i cine ar fi jucat, de fapt, rolul de intermediar în afacerea respectivă. Potrivit dezvăluirilor sale, este vorba chiar despre fostul ministru al Educației, care i-ar fi trimis mamei sale sumele de bani. Ulterior, tânărul  l-a reclamat la DNA pe bărbatul care a denunțat-o pe Sorina Pintea, ajutându-i pe procurori să organizeze un flagrant și să obțină arestarea sa.

La ora 08.53, am fost sunat de către domnul senator Liviu Marian Pop, și mi-a spus că trebuie să mă duc să mă întâlnesc cu cineva obligatori. M-a întâlnit cu un domn cu părul grizonat, care mi-a spus că urmează să se întâlnească cu Marius, finul lui Lucian Morar, primarul din Ulmeni, și apoi vine la mine.

După 15 minute a venit la mine și mi-a spus: Să știi că procurorii nu știu de alte sume de bani. L-am întrebat: Ce sume de bani? Despre ce vorbiți?

Mi-a zis că a mai fost o sumă de 40.000 de euro pe care a dat-o lui Liviu Marian Pop, să i-o dea mamei mele, și au mai fost două tranșe de 5000 de euro pe care le-a dat tot lui Liviu Marian Pop. Nu știu dacă banii au ajuns la mama ta, mi-a spus.

L-am întrebat dacă i-a cerut cineva vreun bani și mi-a spus că a avut o înțelegere cu Liviu Marian Pop. L-am întrebat de la cine a avut banii și mi-a zis că de la firma din București. Mi-a spus că el este denunțătorul.

M-am ridicat de acolo și i-am spus că nu am ce vorbi cu el. Am plecat de acolo, iar apoi m-a sunat Liviu Marian Pop și apoi mi-a trimis un mesaj cu semnul întrebării.

Încă un lucru, pe care am uitat să îl menționez, este faptul că mi-a spus denunțătorul că el a fost prins în parcarea unei bănci din București, în momentul în care a luat banii și atunci a fost înconjurat de mascați și a fost cablat și de aceea nu a putut atenționa pe nimeni în legătură cu ce se întâmplă.

Denunțul a fost făcut în baza flagrantului pe care procurorii i l-au făcut în București”, a declarat Ionuț Pintea.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×