Actriţe celebre de film care fac acum furori în televiziune

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
28/03/2015, 18:35
Actriţe celebre de film care fac acum furori în televiziune GALERIE FOTO

După ce şi-au construit o carieră în cinematografie, câteva actriţe de la Hollywood au luat decizia să joace în seriale de televiziune. Privită de mulţi cu neîncredere, această reorientare spre televiziune avea să fie una dintre cele mai înţelepte hotărâri pe care au luat-o actriţe precum Robin Wright, Jessica Lange sau Claire Danes.

Robin Wright

Nu a fost niciodată o mare actriţă de cinema, în timp ce fostul ei soţ, Sean Penn îşi construia o carieră strălucită la Hollywood. Robin avea sa-şi ia revanşa cu rolul lui Claire Underwood din serialul „House of Cards”. Pentru performanţa ei a primit două nominalizări la Premiile Emmy, două la Globurile de Aur, câştigând unul, şi o nominalizare la Screen Actors Guild Award.

Robin-Wright

Halle Berry

Câştigătoare de Oscar, Halle este una dintre cele mai apreciate actriţe de la Hollywood. A avut însă şi derapaje în carieră, precum rolul din Catwoman pentru care a fost „taxată” cu o Zmeură de Aur. În 2013 a simţit nevoia să facă o schimbare şi a acceptat rolul care i s-a oferit în serialul “Extant”, produs de Steven Spilberg. “Există o singură Halle Berry şi suntem încredibil de onoraţi că a ales serialul Extant pentru a-şi dezvolta ilustra carieră”, a spus Spielberg. “Sunt tot timpul în căutare de roluri deosebite. Pentru patru luni dintr-un an voi trăi şi juca această femeie incredibil de inteligentă şi vulnerabilă, iar pentru restul anului voi căuta tot astfel de roluri care să mă mişte atât de tare precum o face acesta”, a declarat Berry care a primit cronici pozitive pentru rolul astronautului care se întoarce acasă după o misiune în spaţiu şi încearcă să se adpateze la viaţa de familie.

Halle-Berry

Claire Danes

După ce şi-a început cariera în televiziune cu “My So-Called Life”, Danes s-a orientat spre cinematografie. A jucat în “Little Women,” “Home for the Holidays” and “Romeo + Juliet”, fiind numită Meryl Streep a generaţiei sale. Şi-a înrerupt cariera pentru a merge la Yale, iar revenirea în cinemtografie nu a fost deloc uşoară. În 2011 accepta rolul lui Carrie Matheson în serialul “Homeland”, o partitură care i se potriveşte perfect. I-a fost recunoscut meritul, primind două Globuri de Aur şi două trofee Primetime Emmy Awards.

Claire-Danes1

Citeşte mai mult pe www.viva.com

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×