Actorul, regizorul şi scenograful Dan Mastacan a murit

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
26/04/2017, 00:01
Actorul, regizorul şi scenograful Dan Mastacan a murit

Actorul, regizorul şi scenograful Dan Mastacan s-a stins din viata, duminică seara, la Paris, la vârsta de 67 de ani. Informaţia a fost confirmată de prietenul şi colaboratorul său de o viaţă, cunoscutul coregraf Gigi Căciuleanu, pe pagina de Facebook.

Născut pe 4 septembrie 1950, Dan Mastacan a abosolvit şcoala de muzică din Bucureşti având ca instrument principal violoncelul, ulterior IATC, secţia actorie, la clasa porofesorilor Moni Ghelerter şi Zoe Anghel Stanca.

A emigrat la scurt timp în Franţa, unde anii următori l-au găsit jucand la „Theatre National de l’Est Parisien”, dar şi în mai multe colaborări cu Gigi Caciuleanu sau Pierre Cardin. A jucat în filme precum „Je prends la chose… du bon côté!” (1973), Frühlingsfluten (1974) sau în longevivul serial de televiziune german „Tatort”, care a avut premiera în anii ’70.

Despre prietenul său de-o viaţă, cunoscutul coregraf Gigi Căciuleanu a scris câteva rânduri pe pagina sa de Facebook: „O persoană, un personaj, un OM extraordinar s-a stins la Paris pe 23 aprilie 2017, într-o duminică a Luminii de după înviere, şi de ziua minunatului Sfânt Gheorghe, cel al marilor biruinţe…”.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×