Actorul, regizorul şi scenograful Dan Mastacan a murit

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
26/04/2017, 00:01
Actorul, regizorul şi scenograful Dan Mastacan a murit

Actorul, regizorul şi scenograful Dan Mastacan s-a stins din viata, duminică seara, la Paris, la vârsta de 67 de ani. Informaţia a fost confirmată de prietenul şi colaboratorul său de o viaţă, cunoscutul coregraf Gigi Căciuleanu, pe pagina de Facebook.

Născut pe 4 septembrie 1950, Dan Mastacan a abosolvit şcoala de muzică din Bucureşti având ca instrument principal violoncelul, ulterior IATC, secţia actorie, la clasa porofesorilor Moni Ghelerter şi Zoe Anghel Stanca.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

A emigrat la scurt timp în Franţa, unde anii următori l-au găsit jucand la „Theatre National de l’Est Parisien”, dar şi în mai multe colaborări cu Gigi Caciuleanu sau Pierre Cardin. A jucat în filme precum „Je prends la chose… du bon côté!” (1973), Frühlingsfluten (1974) sau în longevivul serial de televiziune german „Tatort”, care a avut premiera în anii ’70.

Despre prietenul său de-o viaţă, cunoscutul coregraf Gigi Căciuleanu a scris câteva rânduri pe pagina sa de Facebook: „O persoană, un personaj, un OM extraordinar s-a stins la Paris pe 23 aprilie 2017, într-o duminică a Luminii de după înviere, şi de ziua minunatului Sfânt Gheorghe, cel al marilor biruinţe…”.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×