ACCIDENT teribil în Constanţa! CĂLCATde tren din cauza căştilor din urechi!

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
16/07/2015, 08:32
ACCIDENT teribil în Constanţa! CĂLCATde tren din cauza căştilor din urechi!

Incident socant la Constanta: un tanar de 24 de ani si-a pierdut viata, lovit de tren. Nu a auzit locomotiva pentru ca avea castile pe urechi si asculta muzica, asa cum fac multi adolescenti.

Martorii au strigat la el, insa baiatul si-a vazut de drum. A traversat calea ferata si a fost izbit in plin. Cercetatorii confirma ca numarul de accidente grave in care sunt implicati pietoni, cu casti pe urechi, s-a triplat in ultimii 6 ani.

Razvan Madalin Ilie avea 24 de ani si de cativa ani se mutase pe litoral, unde se angajase. Marti voia sa-si viziteze cativa prieteni care locuiesc la Valu lui Traian. Impatimit de muzica, tanarul a intrat intr-un magazin de unde a cumparat mai multe lucruri. Si atunci purta castile.

Potrivit martorilor, tanarul purta castile in urechi si asculta muzica foarte tare. A vrut sa traverseze calea ferata, desi se afla la doar cativa metri de pasarela. Desi mai multe tinere care au vazut trenul venind au strigat spre baiat, acesta nu le-a auzit. Si mecanicul locomotivei a actionat sirenele, dar baiatul nu a schitat niciun gest si astfel s-a petrecut tragedia

Prieten al tanarului: „L-a agatat de hanorac si l-a bagat sub el si a oprit trenul tocmai in curba, acolo. Nu s-a uitat. Daca se uita nu-l mai lovea…Femeia asta de la magazin zice ca l-a vazut si a strigat la el, dar nu a mai auzit.”

Din pacate, soarta lui Razvan nu este doar un incident izolat. Un studiu efectuat de cercetatorii americani ai Universitatii din Maryland a demonstrat ca numarul de accidente grave in care sunt implicati pietoni cu casti pe urechi s-a triplat in ultimii sase ani. Victimele au avut in medie 21 de ani, iar peste jumatate (68%) sunt de sex masculin.

Profesorul care a condus studiul a tras o concluzie ingrijoratoare – ascultatul muzicii la casti ar reduce si resursele cerebrale care raspund la stimulii exteriori. Atentia vizuala scade atat de mult, incat cei care asculta nu mai baga de seama ce se intampla in jurul lor

Richard Lichenstein – Universitatea de Medicina Maryland: „Atunci cand alergi, te plimbi si asculti muzica, o parte a creierului este focusata spre ascultatul muzicii, iar cealalta parte are este concentrata pe activitatea pe care o faci. Nu poti face aceste doua lucruri concentrate 100%.”

Studiul realizat de cercetatori arata ca din 116 incidente cu tineri care purtau casti sau handsfree, mai mult de jumatate au fost mortale.

sursa: stirileprotv.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×