Accident rutier soldat cu opt victime în județul Vaslui! A fost activat Planul roșu de intervenție VIDEO

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
03/03/2020, 20:18
Accident rutier soldat cu opt victime în județul Vaslui! A fost activat Planul roșu de intervenție VIDEO
Accident rutier grav în județul Vaslui. Două persoane se află în stare critică la spital. Sursa foto: vremeanoua.ro

Un grav accident rutier s-a produs marți după-amiază pe Drumul Național 2F, în localitatea Puşcaşi din judeţul Vaslui, după ce două autorisme s-au ciocnit frontal. În urma impactului puternic, opt persoane s-au ales cu răni grave, fiind transportate de urgență la spital.

UPDATE: Potrivit reprezentaților ISU Vaslui, cele două persoane aflate în stop cardio-respirator au decedat, în vreme ce alte șase, printre care și un minor de 14 ani se află în continuare la spital, starea lor fiind stabilă. „ISU Vaslui a intervenit la un accident rutier produs pe DN 2F, pe raza localității Pușcași, comuna Pușcași. În accident au fost implicate două autoturisme și opt persoane, dintre care un minor în vârstă de  14 ani.

La ora 17:03 a fost declanșat Planul Roșu de Intervenție al Județului Vaslui. S-a intervenit cu 7 autospeciale, dintre care o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare, trei ambulante, o autospecială de transport personal și victime multiple, precum și două ambulanțe tip B aparținând SAJ Vaslui.

La fața locului au fost găsite opt victime, dintre care două aflate în stop cardio respirator. Șase victime, între care și minorul în vârstă de 14 ani, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, victimele prezentând multiple traumatisme.

  Două dintre victime, cele aflate în stop cardiorespirator, au fost resuscitate la fața locului. Din nefericire, niciuna dintre aceste persoane nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicii declarând decesul acestora. La ora 18:14 a încetat Planul Roșu de Intervenție al Județului Vaslui”, au transmis autoritățile.

Accident rutier în județul Vaslui. A fost activat Planul roșu de intervenție

Din informațiile apărute până la ora redactării acestei știri, două dintre victime se află în stop cardio-respirator, motiv pentru care medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire. Potrivit, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, ca urmare a nefericitului eveniment rutier, a fost activat Planul roșu de intervenție, la fața locului fiind deplasate şapte autospeciale.

Este vorba despre o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi modul pentru descarcerare, o ambulanţă TIM două  ambulanţe tip B2 (EPA) o autospecială de transport personal şi victime multiple (ATPVM) şi două ambulanţe tip B aparţinând SAJ  Vaslui.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×