Cel mai iradiat om de pe planetă a mai trăit 83 de zile de chin! Ce a păţit!

Filon Stan   
în Hotnews
17/09/2017, 21:31
Cel mai iradiat om de pe planetă a mai trăit 83 de zile de chin! Ce a păţit! GALERIE FOTO

Cel mai iradiat om din istorie este un japonez care a fost victima unui accident la locul său de muncă! Doza de radiaţii primite i-au şters ADN-ul. Expunerea la radiaţii a fost atât de severă încât i-au fost distruşi cromozomii, iar nivelul leucocitelor a scăzut până aproape de zero. A fost ca şi când s-a aflat în epicentrul atacului nuclear de la Hiroshima! În ciuda rănilor sale, medicii l-au ţinut în viaţă 83 de zile.

Accidentul s-a petrecut pe 30 septembrie 1999. Hisashi Ouchi, Masato Shinohara şi Yutaka Yokohawa pregăteau un lot de combustibil pentru reactorul experimental Yoyo, care folosea uraniu îmbogăţit cu 18,8% izotop fisil U235. Era primul lot de carburant cu care era alimentat reactorul, iar muncitorii nu fuseseră instruiţi asupra modului de manipulare a acestuia. Rezervorul a atins masa critică, după ce a fost umplut peste nivelul admis. Nu a existat nicio explozie, dar s-a produs o fisiune nucleară, care a răspândit o cantitate imensă de radiaţii. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Accidentul nuclear i-a lichefiat corpul

Tehnicienii au observat o lumină albastră puternică, iar alarma de radiaţii gamma s-a declanşat. Ouchi şi Shinohara au simţit imediat dureri şi greaţă şi au început să aibă dificultăţi de respiraţie. Câteva minute mai târziu, când se afla în camera de decontaminare, Ouchi a început să vomite. La scurt timp, şi-a pierdut şi conştienţa. Expunerea lui Ouchi la radiaţii a fost atât de severă încât i-a distrus cromozomii, iar nivelul leucocitelor a scăzut până aproape de zero. Întregul corp îi era acoperit de arsuri grave, iar organele interne i-au fost distruse iremediabil.

Ouchi a fost singura persoană din istorie care a primit o cantitate atât de mare de radiaţii într-un timp atât de scurt. Practic, cantitatea de energie radioactivă la care a fost supus Ouchi este echivalentă cu cea de la epicentrul ataculul nuclear de la Hiroshima. Radiaţiile i-au distrus corpul complet, inclusiv ADN-ul şi sistemul imunitar. Mai mult, după accident, niciunul dintre cromozomii lui Ouchi nu mai putea fi identificat. Corpul lui Hisashi Ouchi a început să se lichefieze. Cu toate acestea, doctorii au făcut totul pentru a-l ţine în viaţă, deşi bărbatul le-a cerut să-l lase să moară.

După 83 de zile de chin, pe 21 decembrie, inima lui Ouchi s-a oprit, iar doctorii nu l-au mai resuscitat, spunând că respectă dorinţa familiei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×